Salat med broccoli, æbler og feta

Simpel og virkelig skøn salat med broccoli, æbler og feta, der tilsammen skaber en perfekt smagskombination. De knasende græskarkerner og den cremede dressing hæver salaten til et helt nyt niveau.

Til 4 personer
  • 2 hoveder broccoli
  • vand (kogende)
  • 50 g græskarkerner
  • 2 tsk olie
  • 1/2 tsk groft salt
  • 1 1/2 æble
  • citronsaft
  • 100 g feta

Dressing af

  • 1 1/2 dl creme fraiche
  • 1 1/2 spsk balsamico
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 1/4 spsk honning
  • salt
  • peber

Bland alle ingredienserne til dressingen sammen, og smag til med salt og peber. Sæt den på køl, til den skal bruges.

Skær broccolien ud i mindre buketter, og overhæld dem med kogende vand. Lad dem stå i 3 minutter, og hæld så vandet fra. Dryp dem herefter godt af, og lad dem køle helt af. Vend den afkølede broccoli sammen med dressingen, og kom den op i en skål, eller fordel det på et fad.

Varm olien op på en pande ved middel varme. Kom græskarkernerne på panden, og drys salt over. Rist dem i ca. 5 minutter, til de tager en smule farve og begynder at poppe. Flyt dem over på noget fedtsugende papir.

Skær æblerne i fine tern, og vend straks ternene i citronsaft, så de ikke bruner. Bland æbleternene sammen med broccolien. Riv eller skær fetaen i mindre stykker, og fordel den på salaten. Drys med de ristede græskarkerner, og så er salaten klar til servering.

Indsendt af
d.
19.04.17.
Kategori:
Indsendt af
d.
19.04.17.
Kategori: