Sprøde karamel tuiles - mega nem opskrift

Ultra sprøde og lækre karamel tuiles, der er helt perfekte som nem pynt på en kage, som tilbehør til is eller som en sød ledsager til en kop kaffe. Opskriften er super simpel og nem at gå til med ganske få ingredienser.

  • Når de er afkølede, bliver de lækre tuiles dejligt sprøde.
  • Servér evt. småkagerne til en kop kaffe, til is eller som pynt på kage.
Til 30 stk
  • 50 g smør
  • 30 g mel
  • 25 g brun farin
  • 50 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker

Smelt smørret ved lav varme.

Bland mel, brun farin, sukker og vaniljesukker sammen i en skål.

Rør det smeltede smør i melblandingen, og sæt dejen på køl i 45-60 minutter, til den har sat sig og er blevet hård i konsistensen.

Forvarm ovnen til 160 grader.

Beklæd en bageplade med bagepapir, og brug en teske til at sætte små dutter af dejen på bagepladen. Sørg for, at der er god plads imellem, da dejen flyder meget ud under bagning.

Bag dine tuiles i ca. 8 minutter, til de er gyldne.

Tag pladen ud af ovnen, og brug evt. en udstikker til at stikke runde cirkler ud af de små tuiles, imens de er varme. Men pas på, du ikke brænder fingrene. Lad kagerne køle af og størkne - så er de klar til servering.

Kan man undlade brun farin?

Brun farin er med til at give en mere karamelagtig smag til kagerne, men man kan fint bruge almindelig hvid sukker i stedet for.

Tip:

Som nævnt kan man bruge en udstikker, hvis man gerne vil have en pæn kant på de sprøde tuiles.

Men man kan også lægge kagerne op på f.eks. en kagerulle, imens de er varme, så de på den måde bliver bøjet og får lidt form. Du kan også vende en muffinform på hovedet og forsigtigt lægge de bløde kager herpå, så de får form som en kurv, der kan fyldes med f.eks. vaniljecreme, is eller frisk frugt.

Publiceret d.
23.09.20.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem