Sundt bananbrød uden sukker

Ufattelig lækkert og sundt bananbrød, der ikke indeholder sukker. Brødet får i stedet sin sødme fra bananer og dadler, og det fiberrige fuldkornsmel gør det dejligt mættende.

4,0  –  1 stemmer  –  Stem her
  • Lækkert og svampet bananbrød uden sukker og med fuldkornsmel, så det kan spises med god samvittighed.
  • Spis f.eks. brødet som en sød snack eller smør det med pålæg.
Til 1 form
  • 10 friske dadler
  • 3 bananer (modne)
  • 3 æg
  • 1/2 dl olie
  • 2 1/2 dl fuldkornshvedemel
  • 1 knsp salt
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 1/2 dl hvedemel
  • 60 g mørk chokolade
  • olie til formen

Blend dadler, bananer og æg, til der ikke er flere klumper. Hæld massen over i en skål.

Rør olie, fuldkornsmel, salt og vaniljepulver i. Si bagepulver, natron og hvedemel i skålen, og bland det hele godt sammen.

Hak chokoladen, og vend det i dejen.

Hæld dejen i en smurt brødform, og bag bananbrødet ved 175 grader i ca. 35-40 minutter. Kom evt. sølvpapir hen over formen, hvis det bliver for mørkt, inden det er gennembagt.

Servér på kagebordet eller som et mellemmåltid med f.eks. et tyndt lag smør.

Indsendt af
d.
21.03.16.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem