Sund banankage

Svampet, lækker og sund banankage, der får sin fantastiske sødme fra dadler og bananer. De ledsages af knasende stykker mørk chokolade, og hvedemelet er erstattet af havregryn og mandler.

Gå til: IngredienserFremgangsmådeAntal kalorier og kulhydraterSpørgsmål og svar

xxxxxxxxxi
4,6  –  5 stemmer  –  Stem her
Til 1 springform
  • 1 dl havregryn
  • 1 1/2 dl mandler
  • 150 g friske dadler (vægt uden sten)
  • 5 bananer (modne)
  • 3 æg
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 knsp salt
  • 1 spsk olie
  • 100 g mørk chokolade
  • lidt smør eller olie (til at smøre springformen)

Glasur

  • 50 g mørk chokolade

Blend havregrynene til mel i en minihakker eller foodprocessor, og stil det til side. Gør det samme med mandlerne.

Blend dadler og bananer til en ensartet masse, og kom det op i en skål. Pisk æg i ét ad gangen. Kom havregrynsmel, mandelmel, vaniljepulver, bagepulver og salt i, og pisk det hele sammen. Kom olie i, og pisk igen.

Hak chokoladen, og vend det i dejen.

Smør en springform (24 cm), og hæld dejen heri. Bag banankagen i ca. 40 minutter ved 170 grader.

Hak chokoladen til glasuren, og kom det på den varme kage. Lad chokoladen smelte, og fordel den så som glasur.

Indsendt af
d.
22.07.15.
Kategori:

Næringsindhold for banankagen

pr. stykkehele portionen
Kalorier271 kcal3253 kcal
Kulhydrat31 g369 g
Protein6 g69 g
Fedt13 g156 g


*Næringsberegningen tager udgangspunkt i, at kagen skæres i 12 stykker.

Kan man bruge noget andet end dadler?

Dadlerne er med til både at søde kagen og give den en dejlig svampet konsistens, så de er meget svære at erstatte. Er man ikke så vild med smagen af dadler, skal man dog ikke være bekymret, for dadlerne smager ikke igennem i kagen.

Hvorfor er kagen sundere?

Denne banankage er sundere end en traditionel banankage i den forstand, at der ikke er brugt raffineret sukker, smør eller hvedemel i kagen. Disse usunde ting er byttet ud med sundere alternativer i form af dadler, havregryn og mandler.

Er kagen glutenfri?

Havregryn, bagepulver og mørk chokolade kan potentielt have været i kontakt med gluten i løbet af produktionen. Men så længe man sørger for, at disse ingredienser er helt fri for gluten, kan kagen sagtens spises, hvis man har glutenallergi.

Hvor mange personer er der til?

Der er til omkring 10-12 personer, men det afhænger selvfølgelig af, hvor stor kagesulten er.

Indsendt af
d.
22.07.15.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem