Vegetarisk ret med quinoa

Virkelig nem vegetarisk ret med quinoa og en lækker blanding af majs, bønner og andre mexicansk inspirerede ingredienser. Alt sammen tilberedt i én gryde og serveret med avocado og forårsløg på toppen.

starstarstarstarstar_half
4,7  –  3 stemmer  –  Stem her
Til 4 personer
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk jalapeños (hakket)
  • 1 spsk olie
  • 2 1/2 dl quinoa
  • 2 1/2 dl grøntsagsbouillon
  • 2 dl frosne majs
  • 1 ds kidneybønner
  • 1 tsk spidskommen
  • salt
  • peber
  • evt. chilipulver efter smag
  • evt. 1 ds hakkede tomater
  • 1 bdt forårsløg
  • evt. 1 håndfuld frisk koriander
  • 2 avocadoer
  • saften fra 1 limefrugt

Hak hvidløg og jalapeños fint, og svits det et øjeblik i olien i en gryde.

Tilsæt quinoa, bouillon og majs. Hæld væden fra kidneybønnerne og kom dem i gryden. Krydr med spidskommen, salt, peber og evt. chilipulver. Lad retten simre under låg i 10 minutter.

Tilsæt de hakkede tomater, og lad retten simre yderligere 5-10 minutter under låg.

Rens forårsløgene og hak dem fint. Kom dem i en lille skål.

Skyl koriander og lad det dryppe af - dup det evt. tørt med lidt køkkenrulle. Hak det groft og kom det i en skål.

Flæk avocadoerne på langs, fjern stenene og tag det grønne frugtkød ud med en ske. Skær det i tern, kom dem i en skål og pres limesaft over.

Smag retten til med salt, peber og evt. mere krydderi, og servér med forårsløg, avocado og evt. koriander på toppen.

Indsendt af
d.
23.09.15.
Kategori:
Indsendt af
d.
23.09.15.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem