Madplan til 4 personer
Du finder den samlede indkøbsliste i bunden af siden.
Udskriv printervenlig PDF

One pot pasta med pølser og broccoli

Kyllingefilet i fad med kartoffelsalat

Ovnbagte frikadeller med resten af kartoffelsalaten

Svensk pølseret

Boller i karry
Flere populære madplaner
- 1 ½ broccoli (gem resten til dag 2)
- 1 rødløg
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk olie
- 4 pølser
- ½ spsk paprika
- 25 g tomatpuré (1 ½ spsk)
- 2 ds hakkede tomater
- 5 dl hønsebouillon
- 2 dl fløde
- 200 g makaroni
- 75 g revet mozzarella ost
Skyl broccolien, skær den i mindre buketter, og sæt dem til side.
Pil rødløg, og skær det i tynde skiver. Pil hvidløg, og hak det fint. Steg rødløg og hvidløg i olien ved middel varme i fem minutter.
Skær imens pølserne i mindre stykker, og lad dem stege med løg og hvidløg i fem minutter.
Tilsæt paprika, tomatpuré, hakkede tomater, hønsebouillon og fløde, og kog blandingen op.
Kom makaroni og broccoli i gryden, og kog det i ca. 6-8 minutter, eller til makaronien er al dente.
Rør mozzarellaen i retten, og servér med det samme.
Næringsindhold pr person:
Kalorier: 721 kcal
Kulhydrat: 56 g
Protein: 29 g
Fedt: 45 g
- Lidt olie til at smøre fadet med
- 4 kyllingefileter
- 1 ½ dl dijonsennep
- 1 dl akaciehonning
- 1 spsk eddike
- Salt
- Peber
Kartoffelsalat:
OBS! Der laves dobbeltportion af kartoffelsalat og dressing - halvdelen gemmes til dag 3, så mængderne ser således ud:- 1300 g kartofler
- 1 stort blomkål
- ½ broccoli
- 1 rødløg
- 1 ½ bdt persille
- 1 ½ bdt dild
Dressing:
- 500 g creme fraiche
- 1 ½ spsk dijonsennep
- 1 ½ spsk eddike
- 2 ¾ tsk akaciehonning
- 1 ½ bdt persille
- 1 ½ bdt dild
Sæt ovnen til 200 grader.
Smør et ildfast fad med lidt olie, og læg kyllingefileterne i fadet.
Bland sennep, honning og eddike. Smag blandingen til med salt og peber. Der kan være stor forskel på, hvor stærk dijonsennep er, så justér med mere honning eller mere sennep, hvis det er nødvendigt.
Hæld blandingen over kyllingefileterne. Sørg for, at de er helt dækket.
Bag i ovnen i 30-45 minutter, eller til kyllingen er gennemstegt. Undervejs kan det være en god ide at tage lidt af sennepsblandingen i fadet og hælde hen over kyllingebrysterne, så de hele tiden er dækket af saucen. Lav kartoffelsalaten, imens kyllingefileterne er i ovnen.
Kartoffelsalat:
Skræl kartoflerne, og skær dem ud i små tern. Skyl blomkål og broccoli, og fjern stokken. Skær begge dele ud i mundrette stykker.
Kog kartoflerne i saltet vand i 15 minutter, og kom blomkål og broccoli i gryden det sidste minut af kogetiden. Hæld vandet fra, og lad grøntsagerne stå og dampe af.
Pil rødløg, og skær det i helt fine skiver. Skyl persille og dild, og hak det. Vend rødløg og krydderurter sammen med de kogte grøntsager.
Dressing:
Rør creme fraiche sammen med dijonsennep, eddike og akaciehonning. Skyl persille og dild, og hak det fint. Rør det i dressingen, og smag til med salt og peber.
Servér kyllingefileterne med halvdelen af den lune kartoffelsalat og halvdelen af dressingen.
Lad den sidste halvdel af kartoffelsalaten køle helt af, og vend det sammen med dressingen - så er det klar til dag 3 af madplanen.
Næringsindhold pr person:
Kalorier: 649 kcal
Kulhydrat: 67 g
Protein: 40 g
Fedt: 22 g
- 1400 g hakket svinekød
- 4 tsk salt
- 3 små rødløg
- 400 g gulerødder
- 50 g mel (6 spsk)
- 1 ¼ tsk peber
- 1 ¼ terning hønsebouillon
- 1 ¼ dl kogende vand
- 2 dl mælk
Forvarm ovnen til 225 grader.
Rør kød og salt grundigt sammen til en sej masse. Hak rødløg fint, og riv gulerødder. Tilsæt begge dele til farsen sammen med mel og peber, og rør det godt sammen.
Rør hønsebouillonterningen ud i det kogende vand, og bland det med mælken. Rør mælkeblandingen i frikadellefarsen.
Form til frikadeller (ca. på størrelse med en golfbold), og læg dem på bageplader beklædt med bagepapir. Sæt dem i ovnen, og skru ned på 190 grader. Steg frikadellerne i 15 minutter, eller til de er gennemstegte.
Gem halvdelen af frikadellerne til dag 5, og servér den anden halvdel med resten af kartoffelsalaten fra dag 2.
Næringsindhold pr person:
Kalorier: 592 kcal
Kulhydrat: 49 g
Protein: 45 g
Fedt: 22 g
- 1 kg kartofler
- 2 rødløg
- 10 pølser
- 30 g smør (2 spsk)
- 1 spsk paprika
- 140 g tomatpuré
- 2 dl mælk
- 1 dl fløde
- Salt
- Peber
- 2 bdt purløg
Tilbehør:
- Evt. ærter
Skræl kartoflerne, og skær dem i mundrette stykker. Kog dem i let saltet vand i ca. 8 minutter. De skal være møre, men stadig faste. Hvis de bliver for udkogte, risikerer du, at den svenske pølseret bliver smattet.
Pil rødløgene, og hak dem. Skær pølserne i mundrette stykker/skiver.
Smelt smørret i en gryde eller en stor pande, og steg rødløgene deri. Tilsæt pølser og paprika. Lad det stege et par minutter, inden tomatpuré tilsættes. Rør godt rundt.
Bland mælk og fløde i. Vend forsigtigt kartoflerne i. Smag til med salt og peber, og drys med fintklippet purløg ved servering.
Servér evt. retten med ærter.
Næringsindhold pr person:
Kalorier: 789 kcal
Kulhydrat: 57 g
Protein: 29 g
Fedt: 48 g
*I næringsberegningen er ærter ikke medregnet
- 2 små rødløg
- 50 g smør (3 ½ spsk)
- 2 spsk karry
- 50 g mel (6 spsk)
- 6 dl hønsebouillon
- 2 dl fløde
- 1 ½ tsk sukker
- 1 spsk eddike
- Salt
- Peber
- 4 dl ris
- Resten af frikadellerne fra dag 3
Kog risene efter anvisningen på pakken.
Pil rødløg, og hak dem helt fint. Steg dem i smørret ved middel varme, til de begynder at blive bløde. Tilsæt karry, og rist det af i et par minutter.
Rør melet i, så du får en melbolle. Pisk nu hønsebouillonen i lidt af gangen. Tilsæt fløde, sukker og eddike, og krydr med salt og peber. Lad karrysovsen koge i ca. 10 minutter, indtil melsmagen er helt væk, og smag evt. til med mere salt og peber.
Kom de resterende frikadeller i, og varm dem godt igennem. Servér den lækre omgang boller i karry med risene til og evt. gulerodsstænger.
Tip: Hvis der skal lidt grønt til, kan du lave gulerodsstave og servere til retten.
Næringsindhold pr person:
Kalorier: 951 kcal
Kulhydrat: 93 g
Protein: 46 g
Fedt: 42 g
Indkøbsliste
FRUGT OG GRØNT
- 1 stort blomkål (til kartoffelsalat)
- 2 hoveder broccoli (til one pot pasta og kartoffelsalat)
- 400 g gulerødder (til frikadeller)
- 2300 g kartofler (til kartoffelsalat og svensk pølseret)
- 2 fed hvidløg (til one pot pasta)
- 3 bdt persille (til kartoffelsalat)
- 3 bdt dild (til kartoffelsalat)
- 2 bdt purløg (til svensk pølseret)
- 9 rødløg (alle opskrifter)
- Evt. ærter (til svensk pølseret)
KØD OG FJERKRÆ
- 1400 g hakket svinekød (til frikadeller)
- 4 kyllingefileter (til kyllingefilet i fad)
- 14 pølser (til one pot pasta og svensk pølseret)
MEJERIPRODUKTER
- 500 g creme fraiche (til kartoffelsalat)
- 5 dl fløde (til one pot pasta, svensk pølseret og boller i karry)
- 4 dl mælk (til frikadeller og svensk pølseret)
- 80 g smør (til svensk pølseret og boller i karry)
- 75 g revet mozzarella ost (til one pot pasta)
KONSERVES
- 2 ds hakkede tomater (til one pot pasta)
- 165 g tomatpuré (til one pot pasta og svensk pølseret)
PASTA OG RIS
- 200 g makaroni (til one pot pasta)
- 4 dl ris (til boller i karry)
KRYDDERIER
- 2 spsk karry (til boller i karry)
- 1 ½ spsk paprika (til one pot pasta og svensk pølseret)
- Salt (alle opskrifter)
- Peber (alle opskrifter)
DIVERSE
- 1 ¼ dl akaciehonning (til kyllingefilet i fad og kartoffelsalat)
- Ca. 1 ¾ dl dijonsennep (til kyllingefilet i fad og kartoffelsalat)
- 3 ½ spsk eddike (til kyllingefilet i fad, kartoffelsalat og boller i karry)
- 3 spsk olie (til one pot pasta og kyllingefilet i fad)
- Ca. 3 ½ hønsebouillonterninger (til one pot pasta, frikadeller og boller i karry)
- 100 g mel (til frikadeller og boller i karry)
- 1 ½ tsk sukker (til boller i karry)