Karrysovs med fløde
Super nem karrysovs lavet med fløde, som gør den ekstra cremet og lækker. Karrysovsen er virkelig god til både boller i karry, kylling i karry eller andre skønne retter, hvor der skal en velsmagende sovs til.
- 2 løg (små)
- 50 g smør
- 2 spsk karry
- 50 g mel
- 6 dl hønsebouillon
- 2 dl fløde
- 1 1/2 tsk sukker
- 1 spsk eddike
- salt
- peber
Pil løgene, og hak dem helt fint. Steg dem i smørret ved middel varme, til de begynder at blive bløde. Tilsæt karry, og rist det af i et par minutter.
Rør melet i, så du får en melbolle. Pisk nu hønsebouillonen i lidt ad gangen.
Tilsæt fløde, sukker og eddike, og krydr med salt og peber.
Lad karrysovsen koge i ca. 10 minutter, indtil melsmagen er helt væk, og smag evt. til med mere salt og peber.
Næringsindhold for karrysovsen
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 368 kcal | 1471 kcal |
Kulhydrat | 17 g | 70 g |
Protein | 4 g | 15 g |
Fedt | 31 g | 125 g |