Ovnbagte frikadeller med gulerødder

Utroligt velsmagende ovnbagte frikadeller med gulerødder, der gør dem dejligt saftige, selvom de er helt uden æg. Det er ekstra nemt at lave frikadeller i ovnen, og man sparer tilmed på fedtstoffet til stegning.

Til 3 personer
  • 500 g hakket svinekød
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 rødløg
  • 150 g gulerødder
  • 2 spsk mel
  • 1/2 tsk peber
  • 1/2 terning hønsebouillon
  • 1/2 dl vand (kogende)
  • 3/4 dl mælk

Forvarm ovnen til 225 grader.

Rør kød og salt grundigt sammen til en sej masse. Hak rødløg fint, og riv gulerødder. Tilsæt begge dele til farsen sammen med mel og peber, og rør det godt sammen.

Rør hønsebouillonterningen ud i det kogende vand, og bland det med mælken. Rør mælkeblandingen i frikadellefarsen.

Form til frikadeller (ca. på størrelse med en golfbold), og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Sæt dem i ovnen, og skru ned på 190 grader. Steg frikadellerne i 15 minutter, eller til de er gennemstegte.

Indsendt af
d.
19.09.18.
Kategori:
Indsendt af
d.
19.09.18.
Kategori: