Julepunch

Det er vigtigt når man varmer drinks med alkohol at man ikke skruer for meget op for varmen så det begynder at koge - det nedsætter nemlig alkoholindholdet væsentligt.

Hvis man stadig vil bibeholde alkoholprocenten skal man være tålmodig og sørge for at bruge en svag varme.

Til 1 bowle
  • skræl og saft af 1 økologisk appelsin
  • saft af 1 citron
  • 1/2 l rødvin
  • 1/2 l hvidvin
  • 160 g sukker
  • 1 kanelstang
  • 10 hele nelliker
  • 1 kop te (stærk)
  • 2 dl rom eller cognac

Vinene hældes i en gryde og der tilsættes citrussaftene samt skræl, krydderier og sukker.
Lad blandingen simre, det må dog ikke nå kogepunktet.

Gryden tages nu af varmen og rom/cognac hældes i.
Si punchen gennem et kaffefilter og i en stor kande eller bowle.

Julepunchen kan nu serveres.

Indsendt af
d.
30.07.03.
Kategori:
Indsendt af
d.
30.07.03.
Kategori: