Porre-kartoffelsuppe

Skøn opskrift på lækker og nem porre-kartoffelsuppe. Suppen smager skønt med en klat creme fraiche og lidt hakket purløg på toppen. Fløden er valgfri, så hvis man vil have en sund ret, kan man udelade den.

Til 3 personer
  • 1/2 kg kartofler
  • 1 l grøntsagsbouillon (terning + vand)
  • 3 porrer
  • Evt. 2 dl piskefløde eller mælk (kan sagtens udelades)
  • 1 tsk groft salt
  • peber

Forslag til topping og tilbehør

  • creme fraiche
  • purløg
  • Evt. flute eller andet brød som tilbehør

Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kom dem i en gryde sammen med bouillonen, og lad dem koge under låg.

Skær de grønne toppe af porrerne. Skær toppene over på langs, så de renses ordentlig - der kan sidde meget jord i toppene.

Hak de rengjorte porretoppe groft, og kom dem i gryden med kartoflerne. Lad dem simre under låg, indtil både kartofler og porrer er møre.

Skær den hvide del af porrerne i skiver, og læg dem til side.

Tag gryden af varmen, og blend suppen med en stavblender eller i en alm. blender eller foodprocessor.

Sæt gryden tilbage på varmen, og lad porre-kartoffelsuppen simre ved lav-middel varme. Kom de hvide porreskiver i og kog dem møre i suppen.

Rør evt. fløde i (kan sagtens udelades). Smag til med salt og peber.

Servér den varme porre-kartoffelsuppe med en klat creme fraiche, fintklippet purløg på toppen og godt brød ved siden af.

Indsendt af
d.
28.10.04.
Kategori:

Suppen er med i en madplan

Porre-kartoffelsuppen er med i den her lækre madplan, hvor vi har sørget for, at de ingredienser, der bruges til suppen også indgår i nogle af madplanens andre retter.

Det mindsker risikoen for at ende ud med en rest kartofler eller andre ingredienser, som du ikke får brugt det hele af.

Indsendt af
d.
28.10.04.
Kategori: