Vafler med æg og øl

Kom lidt øl i dejen og opnå nogle ekstra sprøde vafler med en god dybde i smagen. Det giver både sødme og en let bitterhed. Samtidig er de lækkert luftige. Varier gerne serveringen - prøv dem f.eks. også med is og frugt.

Til 6 personer
  • 250 g hvedemel
  • 1/2 tsk groft salt
  • 1 tsk sukker
  • 1 1/2 tsk bagepulver
  • 1 1/2 dl mælk
  • 1/2 dl fløde
  • 2 dl øl
  • 3 æg
  • 50 g smør

Serveringsforslag

  • flormelis eller sukker
  • syltetøj

Bland mel, salt, sukker og bagepulver i en skål. Kom mælk, fløde og øl i og pisk det sammen.

Skil æggehvider og æggeblommer. Tilsæt æggeblommerne til dejen. Smelt smørret og rør det i dejen.

Pisk æggehviderne stive (man skal kunne vende skålen på hovedet). Vend forsigtigt hviderne i vaffeldejen.

Varm vaffeljernet godt op. Kom lidt smør på inden de første vafler laves. Hæld lidt dej på, men pas på, at jernet ikke er dækket helt - dejen flyder nemlig ud, når vaffeljernet lukkes.
Luk jernet sammen, og bag vaflerne gyldne og sprøde.

Server f.eks. vaflerne med flormelis og syltetøj.

Indsendt af
d.
30.10.04.
Kategori:
Indsendt af
d.
30.10.04.
Kategori: