Pølsebrød
Har du planlagt, at gæsterne skal have hot dogs til børnefødselsdagen? Eller til natmad som en god afslutning på en festlig aften? Opgradér nemt til luksusudgaven ved at servere dem med lune, hjemmebagte pølsebrød.
Ingredienser
- 50 g gær
- 2 spsk olie
- 1 tsk salt
- 5 dl vand
- 1 1⁄2 l hvedemel
Gæren smuldres i dejfadet. Varm vandet til håndvarme og omrør gæren i vandet. Når du har en nogenlunde flydende masse tilsættes resten af vandet sammen med salt, mel og olie. Dejen æltes nu og skal så trække i cirka 10 min.
Dejen bredes ud på bordet. Del dejen ud i 2 lige lange pølser og lad dem hæve i 5 min. Skær nu pølserne ud i "pølsebrød" størrelse med en kniv. Hæld evt. mel på kniven så den ikke hænger fast i dejen.
Dæk nu til med bagepapir og lad dem hæve op.
Sæt dem til sidst i den forvarmede ovn (ikke varmluft) og bag dem ved 225º i 8 min - 10 min.