Tilbehør til hotdogs

Det bedste tilbehør til hotdogs, som består af syltede rødløg og agurker samt hjemmelavede ristede løg. Super nemt at lave og helt perfekt, når der skal drysses lidt luksus over dine hotdogs.

  • Her er al det lækre tilbehør linet op og klar til at kreere de bedste hotdogs i verden.
  • Syltede rødløg, agurkesalat og ristede løg - så er scenen sat til en lækker hotdog buffet.
Til 4 personer

Syltede rødløg og agurker

  • 2 rødløg
  • 1 agurk
  • 4 dl eddike
  • 2 dl sukker
  • 1 dl vand
  • evt. 2 laurbærblade (kan sagtens undlades)
  • evt. 1 tsk sennepskorn (kan sagtens undlades)

Ristede løg til hotdogs

  • 2 løg
  • ca. 50 g hvedemel
  • 1 l olie (smagsneutral, f.eks. solsikkeolie eller rapsolie)
  • salt

Andet tilbehør

  • 1 løg (stort)
  • 8 pølser
  • 8 pølsebrød (jeg vil anbefale at bruge brioche hotdogbrød)
  • ca. 100 g ketchup
  • ca. 100 g remoulade (købt eller hjemmelavet)
  • ca. 100 g sennep

Syltede rødløg og agurkesalat

Pil rødløg, og skær dem i helt tynde ringe. Skyl agurken, og skær den ligeledes i tynde skiver. Brug evt. et mandolinjern, så du får helt ensartet tykkelse på skiverne.

Kom rødløg og agurker i hver deres steriliserede sylteglas.

Kom eddike, sukker og vand i en gryde. Tilsæt evt. laurbærblade og sennepskorn. Varm blandingen op ved middel varme, til sukkeret er smeltet.

Fordel syltelagen over rødløg og agurker, og sæt låg på. Lad de syltede rødløg og agurker trække i minimum 1 time inden servering.

Hjemmelavede ristede løg til hotdogs

Pil løgene, og snit dem i tynde ringe. Skil løgringene fra hinanden.

Vend løgringene i hvedemelet.

Varm olien op i en gryde ved middel varme. Olien skal varmes op til ca. 160-165 grader eller så varmt, at det syder, når du dypper en tandstik deri.

Steg løgene ad flere omgange i olien i ca. 4-5 minutter. Vend dem undervejs, og hold godt øje med dem. Løgene må gerne blive godt brune og lidt mørke i det, så bliver de nemlig ekstra sprøde, men pas på, at de ikke brænder på og bliver sorte.

Læg de ristede løg på fedtsugende papir, og drys godt med salt.

Resten af tilbehøret

Pil løg, og hak det fint.

Steg pølserne ved lav varme, til de har fået farve og er blevet gennemvarme.

Lun pølsebrødene i ovnen ved 180 grader i ca. 10 minutter.

Så er tilbehøret klar til servering.

Se også:
Godt tilbehør til pølser

Sådan laver du de vildeste gourmet hotdogs

Lækre dressinger er vigtige, hvis du skal servere gourmet topping til dine hotdogs. Udover ketchup, remoulade og sennep synes jeg, at disse dressinger gør en hotdog til noget helt særligt:

BearnaisemayoChilimayonnaiseSvampeketchup

Syltede svampe

Skal det være endnu mere luksus, kan du også bruge syltelagen til at sylte små enoki-svampe. De smager vildt godt og ser super flotte ud som topping.

Mini hotdog brød

Du kan også lave mini gourmet hotdogs, f.eks. som del af en buffet eller som en sjov forret og pynte dem forskelligt med flotte ærtespirer, skovsyre eller karse. Det kan godt være svært at finde små hotdogbrød, men du kan bruge denne opskrift på burgerboller til sliders til at lave små hjemmelavede hotdog brød. Så skal dejen blot formes til små aflange brød inden efterhævning.

Vil du også servere en salat til hotdogs?

Vil du have lidt sundere tilbehør til dine hotdogs, kan du sagtens servere en frisk salat til. Jeg kan især anbefale disse:

Coleslaw med skyrSund broccolisalat

Fakta om opskriften

Måltid: Tilbehør
Oprindelse: Det amerikanske køkken

Tidsforbrug:
Arbejdstid i køkkenet: 30 min.
Trækketid for syltede rødløg og agurkesalat: 1 time
Samlet tidsforbrug:

Publiceret d.
07.02.22.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem