Kalvecuvette

Mør kalvecuvette, godt og grønt krydret med herbes de provence. Ovnkartofler passer perfekt til og passer stort set sig selv - så du imens har tid til at tilberede saucen samt salaten, som giver et fint, friskt modspil til den tungere hovedret.

Ingredienser
  • 1 kalvecuvette
  • Herbes de provence
  • salt
  • peber

Tilbehør

  • 600 g kartofler (små)
  • 100 g feta
  • 250 g cherrytomater
  • 1 rødløg
  • salat
  • sauce (valgfri slags)

Forvarm ovnen ved 200 grader. Rids kalvecuvetten og gnid den med olivenolie og krydderier. Drys med salt og peber og steg i en pande på fedtsiden indtil gylden. Vend cuvetten og steg indtil den anden side også er gylden.
Placer i et ildfast fad og hæld det overskydende fedt fra panden ved.

Kartoflerne skrubbes og lægges i fadet rundt om cuvetten, drys dem med lidt krydderier og salt. Hæld en smule vand ved og stil det i ovnen.

Steg i cirka 40 min – brug evt. et stegetermometer. Tilsæt lidt vand i ny og næ hvis der er behov for det. Når cuvetten er færdig stilles den på et skærebræt, pakket ind i sølvpapir og skal hvile i ca. 10 min.

Lav saucen, brug evt. overskydende væske fra stegen.

Skær fetaen i tern, skyl salaten grundigt og skær tomaterne halve. Det hele blandes sammen i en stor skål sammen med tynde skiver rødløg.

Cuvetten skæres i skiver og serveres sammen med saucen, kartofler og salat.

Indsendt af
d.
02.01.05.
Kategori:
Indsendt af
d.
02.01.05.
Kategori: