Ris klatkager
De lækreste ris klatkager med kun 5 ingredienser. De gør altid stor lykke og de er nemme at lave.
Ingredienser
til 4 personer- 4 dl risengrød
- 3 spsk mel
- 1 æg
- 1 tsk sukker
- smør eller smagsneutral olie til stegning
Sådan laver du ris klatkager
Bland risengrød, mel, æg og sukker sammen.
Steg klatkagerne i smør eller olie på en pande ved middel varme i cirka 2-3 minutter på hver side. De bliver nemt brændte, så hold godt øje med dem.
Hold evt. klatkagerne varme i ovnen, indtil de skal spises.
Tip:
Jeg kan også anbefale de her pandekager med banan og havregrød (de kan også laves med risengrød):
Havregrødspandekager med banan
Fakta om opskriften
Måltid: Morgenmad, dessert eller mellemmåltid
Oprindelse: Det danske køkken
Tidsforbrug:
Næringsindhold for ris klatkager
| pr. person | total | |
|---|---|---|
| Kalorier | 199 kcal | 796 kcal |
| Kulhydrat | 21 g | 82 g |
| Protein | 6 g | 22 g |
| Fedt | 10 g | 41 g |