Grovbrød
Denne opskrift på grovbrød er nem at følge, og resultatet bliver brød med en lækker saftig krumme og stykker af revet gulerod, der både pynter og giver struktur.
- 20 g gær
- 7 1/2 dl vand
- 1/2 dl olie
- 1 1/2 dl kærnemælk
- 1 spsk sukker
- 3 gulerødder (revne)
- 500 g grahamsmel
- 1 spsk salt
- 800 g hvedemel
- Evt. æg eller smeltet smør til pensling
Rør gæren ud i koldt vand og tilsæt kærnemælk. Dernæst rører du de øvrige ingredienser. Dejen æltes godt igennem og stilles derefter til hævning i køleskabet natten over. Husk at dejen skal være tildækket.
Del dejen i to dele og form dem som brød. Lad dem hæve i ca. 1 time. Bages i 40 minutter ved 200 grader. Du kan evt. pensle brødene med smeltet smør eller æg, så de bliver flotte gyldne.