Grovbrød

Denne opskrift på grovbrød er nem at følge, og resultatet bliver brød med en lækker saftig krumme og stykker af revet gulerod, der både pynter og giver struktur.

Til 4 personer
  • 20 g gær
  • 7 1/2 dl vand
  • 1/2 dl olie
  • 1 1/2 dl kærnemælk
  • 1 spsk sukker
  • 3 gulerødder (revne)
  • 500 g grahamsmel
  • 1 spsk salt
  • 800 g hvedemel
  • Evt. æg eller smeltet smør til pensling

Rør gæren ud i koldt vand og tilsæt kærnemælk. Dernæst rører du de øvrige ingredienser. Dejen æltes godt igennem og stilles derefter til hævning i køleskabet natten over. Husk at dejen skal være tildækket.

Del dejen i to dele og form dem som brød. Lad dem hæve i ca. 1 time. Bages i 40 minutter ved 200 grader. Du kan evt. pensle brødene med smeltet smør eller æg, så de bliver flotte gyldne.

Indsendt af
d.
08.01.05.
Kategori:
Indsendt af
d.
08.01.05.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem