Focaccia med skinke

I denne opskrift er det fantastiske focaccia brød fyldt med skinke. Det giver en super skøn smag – særligt i kombination med timian og de knasende flager af havsalt, der pryder toppen.

  • Super lækker focaccia med skinke i dejen
  • Focacciaen smager skønt som tilbehør til suppe
  • Skinkestrimler er med til at give ekstra smag og gøre brødet mere mættende
Hold nu fast, hvor er det her luftige focaccia brød bare lækkert. Det ultimative brød til f.eks. tapas, buffet eller som madpakkebrød.
Til 1 bradepande
  • 20 g gær
  • 4 dl vand
  • 10 g salt
  • 10 g sukker
  • 1 1/2 tsk tørret timian
  • 140 g fuldkornsmel
  • 175 g skinkestrimler
  • 300 g hvedemel
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 1/2 spsk vand
  • havsalt
  • lidt ekstra olivenolie til pensling, når focacciaen er bagt

Sådan laver du dejen

Opløs gæren i vandet. Tilsæt salt, sukker, tørret timian, fuldkornsmel og skinke, og rør det til en grød.

Tilsæt hvedemelet, og rør grundigt med en ske. Dejen skal være klistret.

Sæt et låg på skålen, og lad dejen hvile et lunt sted i 40 minutter.

Hiv og stræk i dejen, og lade den hvile i yderligere 40 minutter.

Bagning af focaccia brødet

Kom et stykke bagepapir i en form (ca. 22 x 33 cm), og hæld lidt af olivenolien på. Hæld dejen ud i formen, og tryk den godt ud i siderne.

Lad den efterhæve i ca. 30 minutter, mens ovnen varmes op til 225 grader varmluft.

Hæld olivenolien over dejen sammen med vandet, og tryk det ned i dejen med fingerspidserne.

Drys med havsalt, og bag focacciaen i ca. 15 minutter, til den er gylden på toppen.

Pensl med lidt ekstra olivenolie, når den kommer ud af ovnen.

Næringsindhold for focaccia med skinke

pr. stykkehele brødet
Kalorier187 kcal2240 kcal
Kulhydrat27 g323 g
Protein7 g81 g
Fedt5 g66 g


Næringsindholdet pr. stykke tager udgangspunkt i, at brødet skæres i 12 stykker/firkanter.

Publiceret d.
13.03.18.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem