Focaccia med skinke

I denne opskrift er det fantastiske focaccia brød fyldt med skinke. Det giver en super skøn smag – særligt i kombination med timian og de knasende flager af havsalt, der pryder toppen.

Til 1 bradepande
  • 20 g gær
  • 4 dl vand
  • 10 g salt
  • 10 g sukker
  • 1 1/2 tsk tørret timian
  • 140 g fuldkornsmel
  • 175 g skinkestrimler
  • 300 g hvedemel
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 1/2 spsk vand
  • havsalt
  • lidt ekstra olivenolie til pensling, når focacciaen er bagt

Opløs gæren i vandet. Tilsæt salt, sukker, tørret timian, fuldkornsmel og skinke, og rør det til en grød.

Tilsæt hvedemelet, og rør grundigt med en ske. Dejen skal være klistret.

Sæt et låg på skålen, og lad dejen hvile et lunt sted i 40 minutter.

Hiv og stræk i dejen, og lade den hvile i yderligere 40 minutter.

Kom et stykke bagepapir i en form (ca. 22 x 33 cm), og hæld lidt af olivenolien på. Hæld dejen ud i formen, og tryk den godt ud i siderne.

Lad den efterhæve i ca. 30 minutter, mens ovnen varmes op til 225 grader varmluft.

Hæld olivenolien over dejen sammen med vandet, og tryk det ned i dejen med fingerspidserne.

Drys med havsalt, og bag focacciaen i ca. 15 minutter, til den er gylden på toppen.

Pensl med lidt ekstra olivenolie, når den kommer ud af ovnen.

Indsendt af
d.
13.03.18.
Kategori:
Indsendt af
d.
13.03.18.
Kategori: