Webopskrifter
  • Aftensmad
    • Farsbrød
    • Frikadeller
    • Kødsovs
    • Gryderetter
    • Ovnretter
    • Pastaretter
    • One pot pasta
    • Madpandekager
    • Suppe
    • Tærter
    • Flere opskrifter
      på aftensmad
  • Tilbehør
      • Kartofler
      • Kartofler i ovn
      • Flødekartofler
      • Kartoffelmos
      • Grøntsager
      • Blomkål
      • Rodfrugter
      • Dip & Dressing
      • Dressing
      • Sovs
      • Tzatziki
      • Flere opskrifter på tilbehør ›
  • Salater
    • Broccolisalat
    • Blomkålssalat
    • Spidskålssalat
    • Rødkålssalat
    • Grønkålssalat
    • Kartoffelsalat
    • Tomatsalat
    • Pastasalat
    • Flere salater
  • Kager
    • Chokoladekage
    • Banankage
    • Æblekage
    • Lagkage
    • Muffins
    • Småkager
    • Pandekager
    • Ekstra nemme kager
    • Flere kager
  • Bagværk
  • Mest populære
      • Weekendmad
      • Forretter
      • Gæstemad
      • Simremad
      • Frokost
      • Kyllingesalat
      • Tunsalat
      • Fiskeopskrifter
      • Rejecocktail
      • Laksetatar
      • Drinksopskrifter
      • Velkomstdrinks
      • Daiquiri
      • Verden rundt
      • Italiensk mad
      • Græsk mad
      • Mexicansk mad
      • Asiatisk mad
      • Begivenheder
      • Festmad
      • Årstider & højtider
      • Sundt
      • Sunde snacks
      • Juice opskrifter
      • Desserter
      • Hjemmelavet is
      • Ekstra nemme
      • Kød
      • Svinemørbrad
      • Oksemørbrad
      • Lammekølle
      • Kylling
      • Ingredienser
      • Se alle
  • Madplaner
  • Søg
Tilføjet! Opdatér listen med nye forslag

Hjemmelavet butterdej

Opskrift på hjemmelavet butterdej. Det er såre simpelt at lave, man behøver blot hvedemel, smør og vand.

Ingredienser

  • 250 g hvedemel
  • 250 g smør
  • 1 1/2 dl vand

Først røres melet sammen med vand til en spændstig dej. Dejen lades hvile i køleskabet i 15 - 20 minutter. Herefter rulles dejen ud på bordet til en 1 cm. tyk firkant. Smørret skæres ud i tynde skriver. Smørret skal være en mellem ting mellem hårdt og ikke for blødt. Halvdelen af dejen dækkes med smørret. Den anden halvdel bøjes henover. Dernæst rulles dejen til en aflang flade.

Nu foldes dejen i tre lag, herefter skal den igen hvile i cirka 15 - 20 minutter i køleskabet. Igen rulles dejen til en aflang plade. Dejen foldes igen og lader den hvile. Dette skal gøre i alt cirka 3 - 4 gange. Det er vigtigt at dejen får lov at hvile mellem hver udrulningerne. Når alt dette er gjort er dejen klar til brug.

Annonce
Publiceret d.
22.06.05.
Kategori:
Madopskrifter ›
Bageopskrifter ›
Dej
  • Print
  • Send på e-mail
  • Pin
Annemette Broustbo
Opskrift af Annemette Broustbo
Annonce

Flere lækre opskrifter

Pastadej
Dumplings dej
Bedste snobrødsdej
Sød mørdej
Annonce
Annonce
Nyhedsbrev  |  Kontakt   |   Om os  |  Sitemap  |  RSS  |  Privatlivspolitik  |  Cookiepolitik  |  Opskrifter på dit site

© HEPHEY ApS 2002-2023