Grove gulerodsboller

Dejlig gulerodsboller, der er nemme at lave og utroligt luftige, selvom de har en grov krumme. Og så er de selvfølgelig også lidt sundere end almindelige boller.

5,0  –  2 stemmer  –  Stem her
  • En hel plade fyldt med nybagte, grove gulerodsboller.
  • Bollerne er klar til at komme i ovnen.
  • Her kan man se, hvor luftige bollerne er indeni.
Til 16 stk
  • 50 g gær
  • 1/2 l vand
  • 3 gulerødder
  • 15 g salt
  • 100 g grahamsmel
  • 100 g fuldkornshvedemel
  • 100 g knækkede hvedekerner
  • 600 g hvedemel

Smuldr gæren i en skål. Rør vandet i, så gæren opløses.

Skræl gulerødderne, og riv dem på den grove side af rivejernet. Kom dem i skålet sammen med salt.

Rør grahamsmel, fuldkornshvedemel og hvedekerner i.

Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen, mens der røres/æltes. Dejen skal være fugtig, men "slippe" skålen.

Dæk dejen til med et viskestykke, og lad den hæve i ca. ½ time.

Form dejen til boller, og læg dem på en bageplade med bagepapir (dejen skal ikke slås ned/æltes igen). Lad gulerodsbollerne hæve i yderligere ½ - 1 time.

Tænd ovnen på 200 grader (varmluft).

Pensl bollerne med vand, lige inden de sættes i ovnen. Sæt evt. et ildfast fad med vand i bunden af ovnen - så bliver skorpen på gulerodsbollerne mere sej.

Bag i ca. 20 minutter.

Velbekomme - Så er der grove gulerodsboller, der kan spises med god samvittighed :-)

Indsendt af
d.
09.09.03.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem