Parteret kylling i ovn
Den her opskrift på parteret kylling i ovn er super nem, og så får kyllingen en fabelagtig smag fra smør og hvidløg og det lækreste sprøde skind. Den kan med fordel serveres med en frisk salat til.
- 1 1/2 tsk paprika (mild)
- 2 kyllinger på 1 kilo
- 4 fed hvidløg
- 125 g smør
Forslag til tilbehør:
- salt
Først renses kyllingerne, hvorefter de flækkes og deles i 8 dele. Herefter drysses indersiden med paprika og salt. Dernæst lægges de i et smurt fad med skindsiden opad. Knust hvidløg og salt røres sammen, hvorefter det smøres udover kyllingestykkerne. Til sidst stilles fadet ind i ovnen på midterste rille ved 230 g. i 45 - 75 minutter (dette er efter eget ønske). Det er en god ide at dryppe kyllingestykkerne med stegesmørret engang imellem.
Kan serveres med kartofler, grøn frisk salat og nybagt flutés.