Parteret kylling i ovn

Den her opskrift på parteret kylling i ovn er super nem, og så får kyllingen en fabelagtig smag fra smør og hvidløg og det lækreste sprøde skind. Den kan med fordel serveres med en frisk salat til.

Til 6 personer
  • 1 1/2 tsk paprika (mild)
  • 2 kyllinger på 1 kilo
  • 4 fed hvidløg
  • 125 g smør

Forslag til tilbehør:

  • salt

Først renses kyllingerne, hvorefter de flækkes og deles i 8 dele. Herefter drysses indersiden med paprika og salt. Dernæst lægges de i et smurt fad med skindsiden opad. Knust hvidløg og salt røres sammen, hvorefter det smøres udover kyllingestykkerne. Til sidst stilles fadet ind i ovnen på midterste rille ved 230 g. i 45 - 75 minutter (dette er efter eget ønske). Det er en god ide at dryppe kyllingestykkerne med stegesmørret engang imellem.

Kan serveres med kartofler, grøn frisk salat og nybagt flutés.

Indsendt af
d.
09.04.06.
Kategori:
Indsendt af
d.
09.04.06.
Kategori: