Kyllingefrikadeller i ovn

Lækre kyllingefrikadeller som bages i ovnen. De er fyldt med masser af gode grøntsager, som gør dem både sunde og saftige.

Til 4 personer
  • 500 g hakket kyllingekød
  • 2 dl havregryn
  • 1/2 dl mælk
  • 2 æg
  • 1 squash
  • 1 gulerod (stor)
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 gul peberfrugt (andre farver kan også bruges)
  • 1 porre
  • salt
  • peber

Andre variationer

  • Evt. div. friske krydderurter efter smag
  • Evt. feta eller smelteost eller oliven. Det smager lækkert, men så er retten ikke længere fedtfattig.
  • Hvis man har andre grøntsager kan disse også tilsættes eller erstatte ovenstående

Klik her og få vores gratis e-kogebog med lækre retter, der passer sig selv i ovnen.

1. Gør en bageplade klar med bagepapir, og tænd ovnen på 200 grader.

2. Rør kyllingefars, havregryn, mælk og æg sammen i en skål.

3. Skyl grøntsagerne.

4. Squash og gulerod rives på et rivejern, og blandes i farsen.

5. Løg, hvidløg, peberfrugt og porre hakkes fint, og røres ligeledes i farsen.

6. Salt og peber tilsættes.

7. Blandingen formes til frikadeller og lægges på bagepladen.

8. Bages midt i ovnen ved 200 grader i 35-45 minutter, så de bliver gyldne på ydersiden.

Indsendt af
d.
08.09.06.
Kategori:

Forslag til tilbehør til kyllingefrikadeller

Kyllingefrikadellerne smager f.eks. rigtig godt sammen med de her ovnbagte grøntsager med en god krydderiblanding. De er nemme og lave, og det er flere af de samme grøntsager, som også bruges i frikadellerne, så man ikke behøver at købe alt for mange ingredienser.
Sammen med en nem creme fraiche dressing er det simpelthen fantastisk aftensmad.

Se flere gode idéer her:

Indsendt af
d.
08.09.06.
Kategori: