Toscatærte

Dejen

  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1 æg
  • 2 spsk sukker
  • 100 g smør
  • 175 g mel

Fyldet

  • 1 spsk mel
  • 2 spsk mælk
  • 50 g smør
  • 75 g sukker
  • 100 g mandler

Først laves bunden: sukker, bagepulver og mel blandes i en skål, hvorefter smørret smuldres grynet deri. Dejen samles med ægget og lades hvile køligt i godt og vel 1 time. Derefter rulles dejen ud og lægges i en tærteform på cirka 30 centimeter. Kanten presses langs formens side.
Dernæst laves fyldet: Mandlerne smuttes og hakkes groft. Alle ingredienserne blandes til fyldet, som er i en lille gryde, derpå varmes det op til konsistensen er flydende. Herefter røres det sammen og hældes i tærteformen. Tærten bages i 18 min. ved 200 gr. I midten af ovnen til den er gylden brun.
Tærten kan serveres både kold eller lun. Tærten smager rigtig godt med solmodne friske bær.

Indsendt af
d.
22.04.06.
Kategori:
Indsendt af
d.
22.04.06.
Kategori: