Tærte med broccoli, skinke og hytteost

Rigtig god og nem tærte med broccoli og skinke samt en hurtig blanding af hytteost og æg, der binder det hele sammen.

starstarstarstarstar_half
4,5  –  8 stemmer  –  Stem her
Til 4 personer
  • 1 pk tærtedej (du kan naturligvis også lave dejen selv)
  • 4 æg
  • 450 g hytteost
  • salt
  • peber
  • 1 hoved broccoli
  • 150 g skinketern
  • evt. 1 bdt forårsløg eller 1 porre

Tænd ovnen på 200 grader.
 
Tryk tærtedejen ud i et tærtefad og prik nogle huller i den med en gaffel. Forbag tærtedejen i 5 minutter.

Slå æggene ud i en stor skål og pisk dem let med en gaffel. Rør hytteosten i og krydr med salt og peber.

Skyl broccolien og lad den dryppe godt af. Dup den evt. tør med et stykke køkkenrulle. Skær den i mindre stykker og bland dem i æggemassen.

Bland ligeledes skinken i.

Skyl forårsløgene og lad dem dryppe godt af. Skær dem i skiver og bland dem i æggemassen.

Fordel fyldet over den forbagte tærtebund, og bag tærten i yderligere 30-40 minutter afhængig af ovn.

Se også:
Jeg er også kæmpe fan af denne vildt lækre broccolitærte med bacon.

Indsendt af
d.
16.03.18.
Kategori:

Godt tilbehør til tærten

Man kan sagtens servere tærten uden tilbehør, men vil man gerne have lidt tilbehør til, kan jeg anbefale disse opskrifter:

Broccolisalat med fantastisk dressingLækker bønnesalat med fetaSpidskålssalat med suveræn persilledressing

Derudover kan man også fint servere grøntsagsstave af f.eks. gulerødder, agurk eller peberfrugt til tærten, evt. sammen med en dejlig creme fraiche dressing til.

Hvad kan man bruge i stedet for hytteost?

Man kan ikke smage hytteosten i tærten, det er blot med til at give en rigtig god konsistens til tærtefyldet. Ønsker man alligevel at undlade det, kan man bruge creme fraiche i stedet for.

Kan tærten fryses?

Man kan sagtens fryse tærten ned. Skær den evt. ud i stykker inden frysning, så man kan tage et præcist antal portioner op.

Hvilken størrelse har tærtefadet?

Jeg brugte et tærtefad på omkring 24 cm i diameter.

Næringsindhold for opskriften

pr. personhele portionen
Kalorier519 kcal2074 kcal
Kulhydrat34 g138 g
Protein36 g145 g
Fedt25 g100 g
Indsendt af
d.
16.03.18.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem