Webopskrifter
  • Aftensmad
  • Tilbehør
  • Salater
  • Kager
  • Bagværk
  • Mest populære
  • Madplaner
  • Søg
Tilføjet! Opdatér listen med nye forslag

Mørdej med marcipan

Denne opskrift på mørdej er meget simpel, og så er den tilsat marcipan. Det giver både ekstra smag og struktur til den klassiske dej, der kan bruges til konditorkager, tærter og tørkager.

Ingredienser

til
8 personer
2 personer
4 personer
6 personer
8 personer
10 personer
12 personer
14 personer
16 personer
Opskriften er blevet omregnet, så mål og tider kan variere.
  • 200 g smør
  • 1 knsp salt
  • 250 g mel
  • 100 g flormelis
  • 100 g marcipan
  • 1 æggeblomme
  • 1 spsk vand

Smuldr smørret med salt, mel og flormelis. Riv marcipanen på et rivejern, og bland det i.

Pisk æggeblomme og vand sammen, og brug det til at samle mørdejen.

Stil marcipanmørdejen koldt i minimum en halv time før brug.

Brug dejen til tærter og diverse tørkager. Den skal bages i ca. 20 minutter ved 190 grader, til den er flot gylden og gennembagt.

Annonce
Publiceret d.
02.05.06.
Kategori:
Madopskrifter ›
Tærter
  • Print
  • Send på e-mail
  • Pin
Annemette Broustbo
Opskrift af Annemette Broustbo
Annonce

Flere lækre opskrifter

Tærte med broccoli, skinke og hytteost
Små nøddetærter
Tomattærte
Nem rabarbertærte med smuldredej og havregryn
Annonce
Annonce
Nyhedsbrev  |  Kontakt   |   Om os  |  Sitemap  |  RSS  |  Privatlivspolitik  |  Cookiepolitik  |  Opskrifter på dit site

© HEPHEY ApS 2002-2025