Tærte med skinke og bacon

Fremragende tærte fyldt med skinke, bacon og rødløg. Skal det være ekstra nemt, kan du sagtens bruge en færdiglavet tærtebund i stedet for at lave den selv. Servér tærten for sig selv eller med en dejlig salat til.

Gå til: IngredienserHvad er godt at servere til?Næringsindhold4 andre tærter du bare MÅ prøve

starstarstarstarstar_half
4,5  –  2 stemmer  –  Stem her
Til 4 personer

Tærtebund

  • 125 g smør (stuetemperatur)
  • 200 g hvedemel
  • 50 g hvedemel (groft)
  • 1 knsp salt
  • 1 æggeblomme
  • ca. 1 spsk vand

Fyld

  • 1 1/2 dl fløde
  • 7 æg
  • evt. den æggehvide der er tilovers fra tærtebunden
  • 1/2 tsk salt
  • 1/4 tsk peber
  • evt. 2 spsk pesto
  • 200 g revet ost (f.eks. mozzarella)
  • 1 rødløg
  • 200 g skinkestrimler
  • 100 g bacontern

Tærtebund:
Smuldr smørret sammen med hvedemel, groft hvedemel og salt. Tilsæt æggeblomme og vand, og ælt det kun lige sammen, til du har en sammenhængende dej. Tilsæt evt. en lille smule mere vand, hvis du har svært ved at få den til at hænge sammen. Lad dejen hvile i køleskabet i 20-30 minutter.

Tryk dejen ud i en tærteform, og sørg for, at den er jævnt fordelt.

Fyld:
Pisk fløde, æg, salt, peber og evt. pesto sammen til en luftig æggemasse, og rør osten i.

Skær rødløg i tynde skiver, og fordel det på tærtebunden sammen med skinkestrimlerne. Hæld æggeblandingen over, og drys baconterne på toppen.

Bag tærten i ovnen ved 200 grader i ca. 45 minutter.

Servér f.eks. med en god salat eller en lækker creme fraiche dressing.

Se også:
Jeg er kæmpe fan af denne lækre porretærte med bacon, så den kan jeg også klart anbefale, at man kaster sig over.

Indsendt af
d.
31.01.17.
Kategori:

Hvad kan man servere til?

Hvis du gerne vil lave noget tilbehør til den dejlige tærte, er det rigtig lækkert at servere en salat til. Jeg kan især anbefale disse:

Suveræn spidskålssalat med avocadodressingCremet blomkålssalat med cherrytomaterLækker broccolisalat med feta

Kan tærten fryses?

Ja, man kan sagtens fryse tærten ned. Efter optøning er det bedst at varme den i ovnen, så tærtebunden bliver sprød igen.

Kan man bruge en færdiglavet tærtedej?

Hvis tiden er knap, kan man fint bruge en færdiglavet dej i stedet for den hjemmelavede af slagsen.

Næringsindhold for tærten

pr. personhele portionen
Kalorier1129 kcal4516 kcal
Kulhydrat51 g205 g
Protein48 g190 g
Fedt82 g326 g
Indsendt af
d.
31.01.17.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem