Tærte med skinke og bacon

Fremragende tærte fyldt med skinke, bacon og rødløg. Skal det være ekstra nemt, kan du sagtens bruge en færdiglavet tærtebund i stedet for at lave den selv. Servér tærten for sig selv eller med en dejlig salat til.

Til 4 personer

Tærtebund

  • 125 g smør (stuetemperatur)
  • 200 g hvedemel
  • 50 g hvedemel (groft)
  • 1 knsp salt
  • 1 æggeblomme
  • ca. 1 spsk vand

Fyld

  • 1 1/2 dl fløde
  • 7 æg
  • evt. den æggehvide der er tilovers fra tærtebunden
  • 1/2 tsk salt
  • 1/4 tsk peber
  • evt. 2 spsk pesto
  • 200 g revet ost (f.eks. mozzarella)
  • 1 rødløg
  • 200 g skinkestrimler
  • 100 g bacontern

Tærtebund:
Smuldr smørret sammen med hvedemel, groft hvedemel og salt. Tilsæt æggeblomme og vand, og ælt det kun lige sammen, til du har en sammenhængende dej. Tilsæt evt. en lille smule mere vand, hvis du har svært ved at få den til at hænge sammen. Lad dejen hvile i køleskabet i 20-30 minutter.

Tryk dejen ud i en tærteform, og sørg for, at den er jævnt fordelt.

Fyld:
Pisk fløde, æg, salt, peber og evt. pesto sammen til en luftig æggemasse, og rør osten i.

Skær rødløg i tynde skiver, og fordel det på tærtebunden sammen med skinkestrimlerne. Hæld æggeblandingen over, og drys baconterne på toppen.

Bag tærten i ovnen ved 200 grader i ca. 45 minutter.

Indsendt af
d.
31.01.17.
Kategori:
Annonce

Indsendt af
d.
31.01.17.
Kategori: