Opskrift på Millionbøf

Millionbøf er nostalgisk, dansk favoritmad af simple årsager: Retten er nem at lave og smager dejligt. Server eksempelvis med kartoffelmos, rødbeder, asier eller syltede agurker.

Til 4 personer
  • 1 løg (stort)
  • 3 spsk smør
  • 500 g hakket oksekød
  • evt. 1 tsk tomatpuré (kan undlades)
  • 4 dl vand
  • 1 terning oksebouillon
  • 1/2 dl fløde (kan undlades)
  • salt
  • peber (friskkværnet)
  • mel
  • vand
  • kulør

Fjern skrællen fra løget, og hak det fint.

Smelt smørret i en gryde eller på en pande, og steg løg heri ca. fem minutter. Tilsæt hakket oksekød, og brun det godt af. Hak godt i det undervejs, så der ikke er store klumper oksekød. Er der meget væske ved kødet, skal det stege, indtil væsken er fordampet. Alternativt kan du hælde væsken fra og stege videre.

Tilsæt tomatpuré og vand, og smuldr bouillonterningen i. Bring det i kog. Tilsæt fløde, og krydr med salt og peber. Lad retten simre i fem minutter.

Lav en jævning af mel og vand. Bland det i millionbøffen under omrøring, indtil retten har den ønskede tykkelse. Tilsæt kulør, og lad retten koge i ca. 10 minutter.

Smag millionbøffen til med salt og peber, og servér den med kartoffelmos.

Indsendt af
d.
15.01.04.
Kategori:
Indsendt af
d.
15.01.04.
Kategori: