Tomatsovs
En ukompliceret tomatsovs, velegnet til selv den mest travle hverdag. Den runde tomatsmag komplementæres af yderligere smag fra løg, hvidløg og krydderier. Servér med pasta og revet ost og du har hurtigt en middagsret for hele familien.
Ingredienser
til 4 personer- 2 spsk olie
- 1 løg
- 1 bdt persille
- 2 fed hvidløg
- 2 ds hakkede tomater
- 1 laurbærblad
- 2 tsk basilikum
- 1⁄2 tsk salt
- 1⁄2 tsk peber
Olien opvarmes ved middel varme i en gryde. Hak løg, persille, pres hvidløg og tilsæt disse ingredienser i olien. Tilsæt så hakkede tomater, basilikum, laurbærblad, salt og peber.
Bring tomatsovsen i kog og lad den simre under låg i et kvarters tid. Derefter er den klar til servering.
Særdeles velegnet til pasta, men kan også serveres til ris, fiske- og kødretter.