Løgtærte – Opskrift på løgtærte
Løg i en tærte er obligatorisk, mens masser af løg er intet mindre end en omnipotent magt, som allestedsnærværende giver tærten en himmelsk smag, som kun bliver mere paradisisk af sprøde baconbidder. Er der rester tilbage, kan de sagtens få et meningsfyldt efterliv på frokostbordet dagen efter.
Ingredienser
til 4 personerTærte
- 250 g mel
- 3 spsk olie eller smeltet margarine
- 1 æg
- 1 tsk salt
- 1 1/2 dl mælk
- 2 tsk tørgær
Fyld
- 4 løg (store)
- 2 rødløg
- 200 g bacon
- 1 spsk olie
- 0,13 tsk sort peber
- 1/2 tsk salt
- 1 tsk merian
- 1 ds creme fraiche
- 2 æg
- 150 g revet ost
Tærte:
Opløs gæren i lun mælk, tilsæt olie og æg. Kom mel og krydderier i. Ælt dejen godt. Rul dejen tynd på et meldrysset bord. Kom den i et 20-30 cm tærtefad. Lad den hæve, imens fyldet blandes.
Fyld:
Skær bacon i strimler og løgene i skiver. Brun på pande i 5-10 minutter. Bland creme fraiche, ost og æg sammen. Tilsæt krydderier. Drys løg og bacon på dejen og hæld creme fraiche blandingen over. Bag ved 200 grader i 25-30 minutter. Servér med salat.