Oksesteg med portvinssovs

Lav oksesteg med portvinssovs fra bunden - enhver kan være med. Oksestegen krydres friskt og steges lige som du ønsker. Vin og fond skaber nemt en god dybde i sovsens smag, så her er ikke brug for et hav af ingredienser.

xxxxxxxiixii
3,0  –  1 stemmer  –  Stem her
Ingredienser
  • 800 g oksemørbrad eller flanksteak
  • 80 g smør
  • 2 stilke timian
  • 1 stilk rosmarin
  • salt
  • peber

Portvinssovs

  • 4 dl oksefond
  • 100 g skalotteløg
  • 1 dl portvin
  • 1/2 dl balsamico
  • 40 g smør
  • lidt salt

Skær kødet i 4 stykker. Steg det ved høj varme, i smør. Krydr med timian, rosmarin, salt og peber. Tag panden af varmen og lad kødet trække lidt. Stegetiden er efter smag.

Hak løget og brun det i smør, i en gryde. Tilsæt balsamico og lad det koge ned til 3/4. Tilsæt dernæst portvin og lad det koge ned. Kom fonden i og kog sovsen til den har passende konsistens. Sigt saucen ned i en skål og tilsæt lidt salt.

Indsendt af
d.
27.11.08.
Kategori:
Indsendt af
d.
27.11.08.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem