Chili con carne med chokolade

Chili con carne er en mexicansk klassiker og denne variant har den helt rigtige krydderiblanding og masser af fylde med både oksekød og kidneybønner. Og så er der det lille twist, at den også indeholder mørk chokolade. For nogle kan det lyde underligt, men prøv det selv og oplev en god, underspillet bitterhed.

Til 2 personer
  • 400 g hakket oksekød
  • 1 spsk olie
  • 1 løg (stort)
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk merian
  • 1 ds hakkede tomater
  • 1 ds røde kidneybønner
  • 2 spsk tomatpuré
  • 1 terning oksebouillon
  • 1 tsk sukker
  • 25 g mørk chokolade (gerne med et højt indhold af kakao)

Varm olien i en gryde og brun kødet heri. Imens kødet brunes, hakkes løg og hvidløg. Kom det i gryden så snart kødet er brunet. Hak rød peber og tilsæt sammen med krydderierne. Tilsæt hakkede tomater, kidneybønner, tomatpuré, oksebouillon, sukker og chokolade.

Varm retten godt igennem og lad den simre i 10 minutter. Server med ris eller brød og eventuelt creme fraiche.

Indsendt af
d.
28.11.08.
Kategori:
Indsendt af
d.
28.11.08.
Kategori: