Mexicansk chili con carne

Chili con carne som den laves i Mexico - med en god fylde og den rigtige, spicy smag. Juster mængden af chili efter hvor stærk du ønsker den. Har du nogen til bords, som elsker stærk mad? Du sætter blot en skål med jalapeños frem.

Til 6 personer
  • 500 g hakket oksekød
  • 2 spsk olie
  • 4 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 peberfrugter
  • 1 spsk spidskommen
  • chilipulver efter smag
  • 3 ds kidneybønner i chilisauce
  • 2 ds hakkede tomater
  • 1 ds tomatpuré à 140 g
  • 1 oksebouillonterning
  • 3 dl vand
  • 2 spsk muscovadosukker (eller alm. sukker)
  • salt

Forslag til tilbehør

  • creme fraiche
  • jalapeños
  • cheddarost (Revet)

Resterne kan bruges til

Svits kødet i olien i en stor gryde. Hak løg og hvidløg og lad det svitse sammen med kødet.

Skær peberfrugterne i tern og kom dem i gryden. Tilsæt spidskommen og chili. Rør godt rundt. Lad retten svitse et minuts tid.

Tilsæt bønner (inkl. chilisaucen), hakkede tomater, tomatpure, bouillonterning og vand.

Lad den mexicanske chili con carne simre ved svag varme i minimum 15 minutter inden den smages til med muscovadosukker og salt.

Server f.eks. med en klat creme fraiche, jalapenos og/eller revet cheddar.

Indsendt af
d.
16.09.13.
Kategori:
Indsendt af
d.
16.09.13.
Kategori: