Marokkansk lammegryde

Virkelig god opskrift på Marokkansk lammegryde. Skal simre i ca. 2 timer, men det er al ventetiden værd. Hold fast hvor smager det godt.

Til 4 personer
  • 50 g mandler
  • 4 spsk olivenolie
  • 500 g lammekød i tern
  • salt
  • peber
  • 2 løg (hakkede)
  • 2 fed hvidløg
  • 3 spsk frisk koriander (hakket)
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk gurkemeje
  • 1 knsp stødt ingefær
  • 1 knsp cayennepeber
  • Skal og saft fra 1/2 økologisk appelsin
  • 5 dl hønsebouillon
  • 100 g tørrede abrikoser eller dadler
  • evt. tomatpuré

Tilbehør

  • mandler
  • frisk koriander
  • couscous og/eller salat

Hak mandlerne groft.

Varm en stor gryde og tørsteg mandlerne til de er gyldne. Læg dem til side. Hæld halvdelen af olien i gryden og brun kødet ved høj varme. Krydr med salt og peber. Læg det til side.

Hak løg og hvidløg. Varm resten af olien og steg løg og hvidløg i 5 minutter ved middel varme. Tilsæt friskhakket koriander, spidskommen, kanel, gurkemeje, ingefær og cayennepeber. Steg krydderierne i 5 minutter.

Kom kødet tilbage i gryden og tilsæt appelsinsaft, appelsinskal, bouillon og halvdelen af de hakkede mandler.

Skær abrikoserne i strimler og kom dem i gryden.

Varm det hele til kogepunktet og skru så ned for varmen. Lad retten simre i cirka 2 timer under låg.

Hvis sovsen er for tynd kan der tilsættes tomatpuré. Drys ristede mandler og koriander over til sidst og servér med couscous og salat.

Indsendt af
d.
30.04.10.
Kategori:
Indsendt af
d.
30.04.10.
Kategori: