Marokkansk lammegryde

Virkelig god opskrift på Marokkansk lammegryde. Skal simre i ca. 2 timer, men det er al ventetiden værd. Hold fast hvor smager det godt.

  • Marokkansk lammegryde med couscous som tilbehør.
  • Retten simrer i gryden.
  • Her pyntet med frisk koriander - en vigtig krydderurt i det marokkanske køkken.
Til 4 personer
  • 50 g mandler
  • 4 spsk olivenolie
  • 500 g lammekød i tern
  • salt
  • peber
  • 2 løg (hakkede)
  • 2 fed hvidløg
  • 3 spsk frisk koriander (hakket)
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk gurkemeje
  • 1 knsp stødt ingefær
  • 1 knsp cayennepeber
  • Skal og saft fra 1/2 økologisk appelsin
  • 5 dl hønsebouillon
  • 100 g tørrede abrikoser eller dadler
  • evt. tomatpuré

Tilbehør

  • mandler
  • frisk koriander
  • couscous og/eller salat

Hak mandlerne groft.

Varm en stor gryde og tørsteg mandlerne til de er gyldne. Læg dem til side. Hæld halvdelen af olien i gryden og brun kødet ved høj varme. Krydr med salt og peber. Læg det til side.

Hak løg og hvidløg. Varm resten af olien og steg løg og hvidløg i 5 minutter ved middel varme. Tilsæt friskhakket koriander, spidskommen, kanel, gurkemeje, ingefær og cayennepeber. Steg krydderierne i 5 minutter.

Kom kødet tilbage i gryden og tilsæt appelsinsaft, appelsinskal, bouillon og halvdelen af de hakkede mandler.

Skær abrikoserne i strimler og kom dem i gryden.

Varm det hele til kogepunktet og skru så ned for varmen. Lad retten simre i cirka 2 timer under låg.

Hvis sovsen er for tynd kan der tilsættes tomatpuré. Drys ristede mandler og koriander over til sidst og servér med couscous og salat.

Publiceret d.
30.04.10.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem