Æblechutney

Dejlig nem opskrift på æblechutney med rosiner, rødløg, chili og ingefær, der kan laves i løbet af ingen tid og passer perfekt til sammenkogte retter, stegt flæsk og fisk.

Til 1 portion
  • 1 rødløg
  • 1 spsk olivenolie
  • evt. 1 rød chili
  • evt. 1 spsk ingefær
  • 3 æbler
  • 1 dl hvidvinseddike
  • 150 g rørsukker
  • 1 håndfuld rosiner

Hak rødløget fint, og svits det i en gryde i olien.

Rens chilien for kerner og hinder, og hak den fint. Hak ingefæren meget fint, og tilsæt den sammen med chilien.

Skræl æblerne, og fjern kernehuset. Skær æblerne i tern, og kom ternene i gryden sammen med hvidvinseddike, rørsukker og rosiner.

Lad æblechutneyen simre ved svag varme under låg i ca. 45 minutter, eller til æblerne er kogt ud, og lad den så køle helt af.

Indsendt af
d.
11.08.10.
Kategori:
Indsendt af
d.
11.08.10.
Kategori: