Vaniljekranse uden mandler (perfekt sprøde)
Nem opskrift på hjemmebagte vaniljekranse, der bliver perfekt sprøde selvom de er helt uden mandler.
Ingredienser
til 50 stk- 375 g smør
- 500 g mel
- 250 g sukker
- 1 æg
- kornene af 1 vaniljestang
Sådan bager du vaniljekranse uden mandler
Start med at smuldre smørret i melet.
Tilsæt de andre ingredienser og ælt dejen sammen.
Forvarm ovnen til 200 grader.
Kør dejen igennem kødhakkeren, hvorfra hulstykke og kniv er fjernet og erstattet med et sæt kageplader. Du kan også bruge en sprøjtepose med stjernetyl eller en kagesprøjte til vaniljekranse.
Form i små kranse og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Bag vaniljekransene lysebrune ca. 8-10 min. i ovnen ved 200 grader.
Fakta om opskriften
Måltid: Kage
Oprindelse: Det danske køkken
Tidsforbrug:
Arbejdstid i køkkenet:
Bagetid:
Samlet tidsforbrug:
Næringsindhold for vaniljekranse uden mandler
| pr. stk. | hele portionen | |
|---|---|---|
| Kalorier | 112 kcal | 5582 kcal |
| Kulhydrat | 12 g | 605 g |
| Protein | 1 g | 59 g |
| Fedt | 6 g | 322 g |
Næringsindholdet pr. stk. afhænger naturligvis af, hvor store vaniljekransene er. Jeg fik 50 stk. ud en portion.