Kokostoppe med kondenseret mælk
De lækreste kokostoppe med kondenseret mælk. De er nemme at lave og så er de mere saftige end de klassiske med æggehvider.
Ingredienser
til 20 stk- 1 ds kondenseret mælk à 400 gram
- 250 g kokosmel
- Evt. 2 tsk vaniljesukker (kan sagtens udelades, men jeg synes at det giver en ekstra god smag)
- Evt. 100 g chokolade til bundene
Sådan laver du kokostoppe med kondenseret mælk
Forvarm ovnen til 170 graders varmluft.
Bland kondenseret mælk, kokosmel og vaniljesukker sammen i en skål. Blandingen er ret klistret, men du kan evt. lade den trække 5-10 minutter i køleskabet - så bliver kokostoppene lidt nemmere at forme.
Form kokostoppene. Jeg synes det er nemmest at trille små kugler i hænderne, og så "trykke" dem ned på en bageplade med bagepapir, så de bliver flade i bunden og spidse i toppen. Pas på du ikke laver dem for spidse, for så kan de godt blive brændt i toppen.
Bag kokostoppene i ca. 12-15 minutter eller til de er gyldne i toppen (afhænger af hvor godt din ovn varmer, så hold øje med at de ikke får for meget).
Lad de bagte kokostoppe køle helt af inden de dyppes i chokolade eller kommes i en lufttæt beholder.
Jeg smelter chokoladen i en skål i ovnen ved 50 grader (alm. ovnvarme), men du kan også smelte den i mikroovnen eller over vandbad. Dyp kokostoppene i chokoladen og lad dem tørre på et stykke bagepapir. De bliver pænest hvis de tørrer på siden, så chokoladen ikke rører bagepapiret.
Jeg kan også anbefale dem her:
Sprøde vaniljekranse uden mandler
Fakta om opskriften
Måltid: Dessert
Oprindelse: Det danske køkken
Tidsforbrug:
Arbejdstid i køkkenet:
Bagetid:
Samlet tidsforbrug:
Næringsindhold for kokostoppe med kondenseret mælk
| pr. 100 gram | pr. stk | total | |
|---|---|---|---|
| Kalorier | 456 kcal | 172 kcal | 3434 kcal |
| Kulhydrat | 39 g | 15 g | 294 g |
| Protein | 7 g | 3 g | 52 g |
| Fedt | 30 g | 11 g | 228 g |