Lakseburger

En herlig opskrift på burger med hjemmebagte brød, laks og guacamole til. Se hvordan du laver det hele her.

Lakseburger

  • 4 laksefileter
  • lidt mel
  • 1 æg
  • salt
  • peber

Guacamole

  • 3 avocadoer
  • 1 rød chili
  • olie
  • 1 fed hvidløg

Grove hamburgerbrød

  • 300 hvedemel
  • 300 g rugmel
  • 50 g smør
  • 50 g gær
  • 1 1/2 dl mælk
  • 1 1/2 dl vand
  • 1 1/4 tsk salt

Tilbehør

  • tomater
  • løg
  • salat

Start med at lave hamburgerbrødene:
Først skal smørret smeltes. Derefter hældes vand og mælk i gryden til det er ca. 37 grader. Smuldr gæren op i og rør rundt. Hæld væsken over i en bageskål og tilsæt salt og mel (lidt ad gangen) indtil dejen slipper fingrene og kan æltes godt.

Lad dejen hæve i ca. 30 minutter. Derefter æltes dejen før den rulles ud og deles i ca. 10 stykker som formes til boller i hænderne. Pensel dem med lidt mælk og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter.

Mens brødene står i ovnen, kan man færdiggøre laksen og guacamolen. Start med at hakke laksekødet (som skal være uden skind) med en kniv. Derefter blandes laksen med 1 æg og lidt mel sådan at det er muligt at forme ca. 8 lakseburgere i hænderne som derefter steges på medium varme og krydres med salt og peber.

Guacamolen laves ved at skrælle avokadoerne og derefter dele dem i to og fjerne stenene. Mos kødet og bland det ud med finthakket chili, lidt olie og et presset hvidløgsfed.

Server lakseburgerne i de hjemmelavede hamburgerbrød med guacamole, eventuelt nogen tomatskiver, løg og salatblade.

Indsendt af
d.
14.12.10.
Kategori:
Indsendt af
d.
14.12.10.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem