Rugbrød

Her er en virkelig smagfuld og sund opskrift på rugbrød, som er blandt favoritterne. Opskriften giver to store brød som holder sig saftige og gode længe.

star_borderstar_borderstar_borderstar_borderstar_border
0 stemmer  –  Stem her
Til 2 stk

Surdej

  • 3 1/2 dl A38
  • 5 dl vand
  • 10 g gær
  • 200 g hvedemel
  • 500 g rugmel

Rugbrød

  • 2 dl mørk øl
  • 1 spsk sirup
  • 1 1/2 tsk salt
  • 350 g knækkede rugkerner
  • 2 dl vand (kogende)
  • 130 g solsikkekerner
  • 70 g hørfrø
  • 2 spsk sesamfrø
  • 100 g tørrede figner (skåret i små bider)

Bland ingredienserne til surdejen sammen og lad det stå i mindst et halvt døgn i stuetemperatur.

Hæld det kogende vand over rugkernerne, og lad det stå og trække ind i rugen. Rør det derefter sammen med alle de øvrige ingredienser, og tilsæt surdejen som har stået (mindst) et halvt døgn.

Fordel dejen i 2 smurte brødforme. Drys med lidt sesamfrø på toppen af brødene. Formene skal cirka være fyldt ¾. Lad brødene hæve i 2 timer. Bag dem derefter i ovnen ved 190 grader i 1½ time.

Indsendt af
d.
15.12.10.
Kategori:
Indsendt af
d.
15.12.10.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem