Hyldeblomstsorbet

Hyldeblomst forbindes med sommeren, da den fine hvide og duftende blomst blomstrer i juni og juli. Hyldeblomst er en skøn og frisk ingrediens, som både ses i drikke som saftevand, sodavand og diverse cidere med alkohol.

Sorbeten kan serveres med et lækkert stykke kage eller bare som en skøn isdessert.

Ingredienser
  • 5 dl hyldeblomstsaft
  • 3 dl vand
  • 1 pasteuriseret æggehvide
  • 1 spsk sukker

Hæld hyldeblomstsaft og vand i en ismaskine, og lad det køre i maskinen i 40 minutter.

Pisk æggehvide og sukker stift og vend det i den halvfrosne hyldeblomstsaft.

Lad hyldeblomstsorbeten køre yderligere 20 minutter i ismaskinen. Hvis den stadig ikke er helt frossen derefter, fryses den færdig i fryseren.

Indsendt af
d.
06.05.11.
Kategori:
Indsendt af
d.
06.05.11.
Kategori: