Jordbærcupcakes
Cupcakes er en amerikansk opfindelse, der stammer helt tilbage fra år 1796, og navnet "cupcakes" kommer af "pottery cups", da kagerne bages i små forme.
Cupcakes er efterhånden blevet en vild trend i Danmark, og der findes et hav af muligheder til, hvordan de kan dekoreres, og hvordan smagen skal være.
Her er opskriften på lækre jordbærcupcakes med en skøn jordbærfrosting på toppen. Mums!
- 300 g frosne jordbær
- 200 g smør
- 2 tsk vaniljesukker
- 100 g sukker
- 3 æg
- 1 spsk bagepulver
- 200 g hvedemel
- 1/2 dl mælk
- 150 g flormelis
Varm jordbærene i en gryde og blend dem til en jordbærpuré.
Pisk halvdelen af smøret sammen med halvdelen af vanillesukkeret i en skål. Pisk sukkeret i lidt ad gangen, og derefter æggene et ad gangen.
Rør bagepulveret i. Hæld en tredjedel (ca. 1 dl) af jordbærpuréen i et decilitermål og stil det til side. Rør skiftevis lidt af den resterende jordbærpuré og hvedemelet i dejen. Rør mælken i.
Fyld dejen i muffinsforme. Bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 18 minutter.
Imens de nybagte jordbærcupcakes køler af, laves jordbærfrostingen. Pisk den anden halvdel af smøret sammen med den anden halvdel af vanillesukkeret og flormelis. Pisk 1 spiseskefuld jordbærpuré (afkølet) i ad gangen indtil frostingen har den ønskede konsistens. Der skal måske kun bruges 4-5 spiseskefulde.
Smør jordbærfrostingen på de afkølede jordbærcupcakes med en palet eller kniv.
Ved servering kan der evt. pyntes med en lille bitte klat jordbærpuré ovenpå frostingen.