Jordbærcupcakes

Cupcakes er en amerikansk opfindelse, der stammer helt tilbage fra år 1796, og navnet "cupcakes" kommer af "pottery cups", da kagerne bages i små forme.

Cupcakes er efterhånden blevet en vild trend i Danmark, og der findes et hav af muligheder til, hvordan de kan dekoreres, og hvordan smagen skal være.
Her er opskriften på lækre jordbærcupcakes med en skøn jordbærfrosting på toppen. Mums!

starstarstarstarstar_border
4,0  –  1 stemmer  –  Stem her
Til 12 stk
  • 300 g frosne jordbær
  • 200 g smør
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 100 g sukker
  • 3 æg
  • 1 spsk bagepulver
  • 200 g hvedemel
  • 1/2 dl mælk
  • 150 g flormelis

Varm jordbærene i en gryde og blend dem til en jordbærpuré.

Pisk halvdelen af smøret sammen med halvdelen af vanillesukkeret i en skål. Pisk sukkeret i lidt ad gangen, og derefter æggene et ad gangen.

Rør bagepulveret i. Hæld en tredjedel (ca. 1 dl) af jordbærpuréen i et decilitermål og stil det til side. Rør skiftevis lidt af den resterende jordbærpuré og hvedemelet i dejen. Rør mælken i.

Fyld dejen i muffinsforme. Bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 18 minutter.

Imens de nybagte jordbærcupcakes køler af, laves jordbærfrostingen. Pisk den anden halvdel af smøret sammen med den anden halvdel af vanillesukkeret og flormelis. Pisk 1 spiseskefuld jordbærpuré (afkølet) i ad gangen indtil frostingen har den ønskede konsistens. Der skal måske kun bruges 4-5 spiseskefulde.

Smør jordbærfrostingen på de afkølede jordbærcupcakes med en palet eller kniv.

Ved servering kan der evt. pyntes med en lille bitte klat jordbærpuré ovenpå frostingen.

Indsendt af
d.
03.05.12.
Kategori:
Indsendt af
d.
03.05.12.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem