Baba ghanoush
Baba ghanoush findes i flere forskellige, cremede afskygninger og dette er en traditionel (og fantastisk) af slagsen, som er tilføjet de obligatoriske salte og syrlige smagsnuancer. Servér som tilbehør, dip eller anvend som smørepålæg.
- 1 aubergine
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk citronsaft
- 1 spsk tahin
- 4 spsk olivenolie
- 1 håndfuld frisk mynte
- salt
- peber
Pynt
- frisk mynte
Flæk auberginen på langs. Bag den i ovnen ved 200 grader i 30 minutter eller til den er helt mør. Lad den køle lidt af.
Skrab fyldet ud af auberginen og kassér skindet. Kom fyldet i en minihakker, foodprocessor eller brug en stavblender. Blend det sammen med de øvrige ingredienser. Smag til og lad din baba ghanoush trække i køleskabet inden den serveres som dip til grøntsagsstænger eller andre snacks, eller som tilbehør til Nordafrikansk mad.