Bearnaise mayo

Det kan være lidt af et projekt at lave hjemmelavet bearnaisesauce, men man kan skyde genvej og i stedet lave den her skønne bearnaise mayo. Det er lækkert tilbehør til f.eks. burgere, en god bøf eller som dip til grøntsager.

Til 1 portion

Bearnaiseessens

  • 1 skalotteløg
  • 1/2 dl hvidvin
  • 1/2 dl hvidvinseddike
  • 1/4 tsk peberkorn
  • 3 stilke estragon

Bearnaise mayo

  • 1 1/2 dl mayonnaise
  • 2 tsk bearnaiseessens (ovenstående)
  • 1 tsk honning
  • 2 spsk estragon
  • salt
  • peber

Bearnaiseessens:
Hak skalotteløg fint, og kom det op i en gryde med hvidvin, hvidvinseddike og peberkorn. Hak estragonstilkene groft, og kom også dem i gryden. Bring blandingen i kog, og lad det koge, til der er omkring den mængde essens, som skal bruges til bearnaise mayoen. Sigt essensen, og lad den køle helt af.

Bearnaise mayo:
Rør mayonnaisen sammen med bearnaiseessens og honning. Hak estragon fint, og bland den i. Smag til med salt og peber, og sæt mayoen på køl indtil servering.

Indsendt af
d.
13.02.17.
Kategori:
Indsendt af
d.
13.02.17.
Kategori: