Biksemad med flæskesteg
God gammeldags biksemad med flæskesteg og kartofler. Det er altså bare den bedste måde at få brugt resterne af flæskestegen på.
Ingredienser
til 2 personer- 300 g flæskesteg
- 500 g kartofler (kogte)
- 2 æg
- 3 spsk smør eller olie til stegning
- 1 løg
- salt
- peber
Forslag til tilbehør
- persille eller purløg til drys
- syltede rødbeder
- ketchup og/eller sennep
Sådan laver du biksemad med flæskesteg
Smelt en tredjedel af smørret på en pande ved middel varme. Slå æggene ud på panden og steg spejlæggene.
Skær flæskesteg og kartofler i mundrette tern. Pil løget og hak det.
Tag de stegte spejlæg af panden og læg dem på en tallerken. Dæk dem evt. med stanniol for at holde dem varme.
Kom resten af fedtstoffet på panden. Skru op på middelhøj varme. Kom kartofler, flæskesteg og løg på panden og steg indtil kartoflerne begynder at blive gyldne. Krydr med salt og peber.
Servér biksemaden med spejlæggene. Drys evt. med lidt friskhakket persille eller purløg. Syltede rødbeder er også godt til, og evt. ketchup eller sennep, hvis du vil have dyppelse.
Tip:
Biksemad kan også laves i ovnen:
Biksemad i ovn
Se flere idéer til hvad du kan bruge rester af flæskesteg til
Fakta om opskriften
Måltid: Hovedret
Oprindelse: Det danske køkken
Tidsforbrug:
Næringsindhold for biksemad med flæskesteg
| pr. person | total | |
|---|---|---|
| Kalorier | 830 kcal | 1659 kcal |
| Kulhydrat | 46 g | 91 g |
| Protein | 41 g | 82 g |
| Fedt | 52 g | 104 g |
Næringsberegningen omfatter kun selve opskriften på biksemad med spejlæg - ikke rødbeder, ketchup/sennep eller andet tilbehør.