Biksemad i ovn

Det er super nemt at lave biksemad i ovnen, og med den her opskrift får man stadig den samme lækre smørstegte smag, som hvis man havde lavet det på panden. Hele herligheden toppes med et skønt spejlæg og dejlig bacon. Mums!

  • En lækker omgang biksemad lavet i ovnen.
  • Kartofler og rødløg kommes i fadet og steges først.
  • Æg og bacon fordeles i biksemaden, og så skal det i ovnen igen.
  • Retten har dejlig bacon og et perfekt stegt spejlæg på toppen.

Til 2 personer

Klik her og få vores gratis e-kogebog med lækre retter, der passer sig selv i ovnen.

Forvarm ovnen til 250 grader. Skræl kartoflerne, og skær dem i mundrette tern. Fjern skrællen fra rødløget, og skær det i tynde både.

Smelt smørret, og bland det med olien. Hæld smør-olieblandingen over kartofler og rødløg, og bland det godt sammen. Krydr grundigt med salt og peber, og hæld det op i et ovnfast fad, evt. beklædt med bagepapir.

Sæt fadet i ovnen, og lad kartoflerne og løgene stege ca. 40 minutter. Vend rundt i blandingen et par gange undervejs.

Tag fadet ud af ovnen, og lav huller til æggene. Slå et æg ud i hvert hul, og krydr med salt og peber. Læg baconskiverne ovenpå kartoflerne - skær dem evt. over på midten, så de bedre kan være der.

Sæt biksemaden i ovnen igen, og lad den stege i ca. 10 minutter yderligere, til baconen er sprød, og æggene er færdigstegte.

Servér f.eks. med ketchup og/eller HP sauce.

Indsendt af
d.
30.10.17.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.