Blødende chokoladekage uden mel

Denne lækre chokoladekage bages helt uden mel, og den serveres lun med en flydende midte – det er derfor, man siger, at den er blødende. Den lune kage smager ekstra godt, hvis den serveres med eksempelvis lidt vaniljeis til.

Til 1 springform
  • 175 g smør
  • 200 g chokolade
  • 5 æg (store)
  • 180 g brun farin
  • Evt. yderligere 75 g chokolade (hakket) eller chokoladeknapper

Tilbehør

  • Evt. vaniljeis

Smelt smør og chokolade sammen i en tykbundet gryde ved lav varme. Sæt det derefter til side, og lad det køle lidt af.

Del æggene i blommer og hvider. Pisk blommerne med halvdelen af den brune farin, og tilsæt chokoladeblandingen lidt ad gangen under omrøring.

Pisk æggehviderne stive med resten af den brune farin, og vend dem derefter forsigtigt i resten af dejen.

Vend evt. hakket chokolade eller chokoladeknapper i dejen, og hæld den i en smurt springform (22 cm i diameter).

Bag kagen i ovnen ved 175 grader i ca. 20 minutter. Den skal stadig være blød i midten.

Server den blødende chokoladekage, mens den stadig er lun, evt. med lidt vaniljeis til.

Indsendt af
d.
18.04.16.
Kategori:
Indsendt af
d.
18.04.16.
Kategori: