Chokoladekage med mandelmel

Den her opskrift på chokoladekage er virkelig nem og giver den lækreste kage. Den laves med mandelmel, så den tilmed er glutenfri, og så er den dejligt snasket i konsistensen og har en intens smag af chokolade, der slet ikke er til at modstå.

Gå til: IngredienserSkal det være ekstra lækkert?4 andre kager du bare MÅ prøve

starstarstarstarstar
4,8  –  6 stemmer  –  Stem her
Til 1 springform
  • 75 g mandelmel (eller mandler)
  • 150 g sukker
  • 150 g smør
  • 150 g mørk chokolade
  • 3 æg

Chokoladecreme:

  • 100 g mørk chokolade
  • 10 g smør

Serveringsforslag

Forvarm ovnen til 175 grader.

Bland mandelmel og sukker i en skål. Hvis du ikke kan skaffe mandelmel, så kan du sagtens lave kagen med almindelige mandler, som blot skal blendes helt fint.

Smelt smør og chokolade over vandbad, og lad det afkøle lidt. Rør chokoladeblandingen sammen med blandingen af mandelmel og sukker, og pisk derefter æggene i et ad gangen.

Hæld dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter), og bag den nederst i ovnen i ca. 30-35 minutter.

Lad derefter kagen køle helt af.

Chokoladecreme:
Smelt chokolade og smør over vandbad, og smør blandingen på chokoladekagen med en bred kniv eller en paletkniv.

Vent til chokoladen er stivnet, og server f.eks. chokoladekagen med lidt hindbærcoulis, flødeskum eller hjemmelavet is.

Se også:
Hvis du er på udkig efter en chokoladekage, der ikke indeholder hverken hvedemel eller sukker, kan jeg anbefale denne opskrift:
Low carb chokoladekage uden sukker

Indsendt af
d.
30.06.04.
Kategori:

Kagen er ekstra lækker med is til

Skal det være ekstra lækkert, kan jeg anbefale dig at tage et kig på disse fantastiske opskrifter på hjemmelavet is. De laves alle uden ismaskine, så de er super nemme.

Verdens nemmeste vaniljeisMega lækker lakridsisKaramelis med kun 3 ingredienser

Næringsindhold

pr. stykkehele portionen
Kalorier392 kcal3924 kcal
Kulhydrat24 g243 g
Protein6 g56 g
Fedt30 g298 g


Næringsberegningen pr. stykke er baseret på, at chokoladekagen skæres i 10 stykker, men det afhænger naturligvis af hvor store stykker man skærer.

Indsendt af
d.
30.06.04.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem