Boeuf Bourguignon – lækker opskrift

Der er få ting, der er ligeså skønne som denne opskrift på en klassisk fransk Boeuf Bourguignon. Oksekød, flæsk, champignoner, gulerødder og perleløg tilberedes i den skønneste rødvinssauce med hvidløg og timian.

  • Denne opskrift på Boeuf Bourguignon er bedre end Julia Child og Spise med Price tilsammen
  • Den skønne gryderet indeholder blandt andet oksekød, flæsk, champignoner, gulerødder og naturligvis rødvin fra Bourgogne

Til 6 personer

Skær flæsk i mundrette stykker, og svits det i lidt smør og olie i en stor gryde, der kan tåle at komme i ovnen (jeg brugte en støbejernsgryde). Tag de gyldne stykker op, og sæt dem til side.

Skær okseboven i rustikke stykker, og vend dem i hvedemel. Brun dem af i det resterende fedt i gryden. Tilsæt evt. mere smør/olie, hvis der ikke er nok. Tag kødet op, og sæt det til side.

Rens champignonerne, og svits dem i gryden, til de er let gyldne. Sæt dem derefter til side.

Hak løg og hvidløg, og svits det i gryden. Kom tomatpuré i, når løgene er klare, og svits det i et minuts tid.

Skræl gulerødderne, og skær dem i rustikke stykker. Kom dem op i gryden, og tilsæt også champignoner, flæsk, oksekød og perleløg.

Hæld rødvin i, og bring grydens indhold i kog. Tilsæt timian, laurbærblade, citronsaft, oksebouillon og vand.

Kom gryden i ovnen ved 170 grader (forvarmet ovn) i 3 timer. Hold øje med, at der hele tiden er væske nok til at dække fyldet, og vend det lidt med en ske undervejs. Jeg tilsatte en ekstra dl vand efter 1,5 time.

Fisk laurbærbladene og timiankvistene op. Smag retten til med salt og peber, og server med kartofler eller kartoffelmos til.

OBS! Jeg lavede Boeuf Bourguignon til 6 personer, og det kunne lige akkurat være i en støbejernsgryde, der kan rumme 3 liter.

Indsendt af
d.
10.11.17.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.