Boeuf Bourguignon – lækker opskrift

Der er få ting, der er ligeså skønne som denne opskrift på en klassisk fransk Boeuf Bourguignon. Oksekød, flæsk, champignoner, gulerødder og perleløg tilberedes i den skønneste rødvinssauce med hvidløg og timian.

4,8  –  25 stemmer  –  Stem her
  • Denne opskrift på Boeuf Bourguignon er bedre end Julia Child og Spise med Price tilsammen
  • Den skønne gryderet indeholder blandt andet oksekød, flæsk, champignoner, gulerødder og naturligvis rødvin fra Bourgogne
Til 6 personer
  • 280 g flæsk (magert)
  • ca. 100 g smør (til bruning af de forskellige ingredienser)
  • 4 spsk olie (til bruning af de forskellige ingredienser)
  • 850 g oksebov
  • 3 spsk hvedemel
  • 275 g champignoner
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk tomatpuré
  • 300 g gulerødder
  • 1 glas syltede perleløg
  • 3 1/2 dl rødvin (Bourgogne eller Côte du Rhône)
  • 5 kviste timian
  • 3 laurbærblade
  • 1 tsk citronsaft (friskpresset)
  • 1 oksebouillonterning
  • 1/2 l vand
  • salt
  • peber

Skær flæsk i mundrette stykker, og svits det i ca. 1/4 af smørret og olien i en stor gryde, der kan tåle at komme i ovnen (jeg brugte en støbejernsgryde). Tag de gyldne stykker op, og sæt dem til side.

Skær okseboven i rustikke stykker, og vend dem i hvedemel. Brun dem af ad flere omgange i den resterende mængde smør og olie. Der skal bruges en del smør og olie til bruningen, da kødet er vendt i mel og derfor suger en del fedtstof. Sørg derfor for, at der hele tiden er nok fedtstof i gryden. Tag kødet op, og sæt det til side.

Rens champignonerne i det resterende fedtstof i gryden, og svits dem, til de er let gyldne. Sæt dem derefter til side.

Hak løg og hvidløg, og svits det i gryden. Kom tomatpuré i, når løgene er klare, og svits det i et minuts tid.

Skræl gulerødderne, og skær dem i rustikke stykker. Kom dem op i gryden, og tilsæt også champignoner, flæsk, oksekød og perleløg.

Hæld rødvin i, og bring grydens indhold i kog. Tilsæt timian, laurbærblade, citronsaft, oksebouillon og vand.

Kom gryden i ovnen ved 170 grader (forvarmet ovn) i 3 timer. Hold øje med, at der hele tiden er væske nok til at dække fyldet, og vend det lidt med en ske undervejs. Jeg tilsatte en ekstra dl vand efter 1,5 time.

Fisk laurbærbladene og timiankvistene op. Smag retten til med salt og peber, og server med kartofler eller kartoffelmos til.

OBS! Jeg lavede Boeuf Bourguignon til 6 personer, og det kunne lige akkurat være i en støbejernsgryde, der kan rumme 3 liter.

Indsendt af
d.
10.11.17.
Kategori:

Næringsindhold for Boeuf Bourguignon

pr. personhele portionen
Kalorier733 kcal4400 kcal
Kulhydrat15 g91 g
Protein39 g233 g
Fedt53 g316 g


Næringsberegningen omfatter kun selve opskriften på Boeuf Bourguignon - ikke tilbehør såsom kartoffelmos.

Hvor mange stjerner giver du?
Stem