Boeuf Bourguignon – lækker opskrift

Der er få ting, der er ligeså skønne som denne opskrift på en klassisk fransk Boeuf Bourguignon. Oksekød, flæsk, champignoner, gulerødder og perleløg tilberedes i den skønneste rødvinssauce med hvidløg og timian.

Til 6 personer
  • 280 g flæsk (magert)
  • ca. 100 g smør (til bruning af de forskellige ingredienser)
  • olie (til bruning af de forskellige ingredienser)
  • 850 g oksebov
  • hvedemel
  • 275 g champignoner
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk tomatpuré
  • 3 gulerødder (á 100 gram)
  • 1 glas perleløg
  • 3 1/2 dl rødvin (Bourgogne eller Côte du Rhône)
  • 5 kviste timian
  • 3 laurbærblade
  • 1 tsk citronsaft (friskpresset)
  • 1 terning oksebouillon
  • 1/2 l vand
  • salt
  • peber

Skær flæsk i mundrette stykker, og svits det i lidt smør og olie i en stor gryde, der kan tåle at komme i ovnen (jeg brugte en støbejernsgryde). Tag de gyldne stykker op, og sæt dem til side.

Skær okseboven i rustikke stykker, og vend dem i hvedemel. Brun dem af i det resterende fedt i gryden. Tilsæt evt. mere smør/olie, hvis der ikke er nok. Tag kødet op, og sæt det til side.

Rens champignonerne, og svits dem i gryden, til de er let gyldne. Sæt dem derefter til side.

Hak løg og hvidløg, og svits det i gryden. Kom tomatpuré i, når løgene er klare, og svits det i et minuts tid.

Skræl gulerødderne, og skær dem i rustikke stykker. Kom dem op i gryden, og tilsæt også champignoner, flæsk, oksekød og perleløg.

Hæld rødvin i, og bring grydens indhold i kog. Tilsæt timian, laurbærblade, citronsaft, oksebouillon og vand.

Kom gryden i ovnen ved 170 grader (forvarmet ovn) i 3 timer. Hold øje med, at der hele tiden er væske nok til at dække fyldet, og vend det lidt med en ske undervejs. Jeg tilsatte en ekstra dl vand efter 1,5 time.

Fisk laurbærbladene og timiankvistene op. Smag retten til med salt og peber, og server med kartofler eller kartoffelmos til.

OBS! Jeg lavede Boeuf Bourguignon til 6 personer, og det kunne lige akkurat være i en støbejernsgryde, der kan rumme 3 liter.

Indsendt af
d.
10.11.17.
Kategori:
Indsendt af
d.
10.11.17.
Kategori: