Karrygryde med svinekød, hvidkål og kokosmælk

Nem og lækker opskrift på karrygryde med hakket svinekød, hvidkål og kokosmælk samt frisk ananas og forårsløg på toppen.

Til 4 personer
  • 400 g hvidkål eller spidskål
  • 300 g gulerødder
  • evt. 1 løg
  • 2 spsk olie eller smør
  • 2 spsk mild karry
  • ca. 400 g hakket svinekød
  • 1 ds kokosmælk
  • 4 dl svinebouillon eller hønsebouillon
  • evt. 1 spsk majsstivelse udrørt i koldt vand
  • salt
  • peber

Topping

  • 1/2 ananas
  • 1 bdt forårsløg

Start med at gøre grøntsagerne klar. Skyl hvidkålen, lad den dryppe godt af og snit den i tynde strimler. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver. Pil løget og hak det.

Varm olie eller smør op i en gryde og svits karryen deri. Tilsæt det hakkede svinekød og brun det. Tilsæt gulerødder og de hakkede løg, og lad det stege ved middel varme indtil løgene er klare (de skal ikke brune). Tilsæt kålen og lad det stege et minuts tid.

Tilsæt kokosmælk og bouillon. Lad karrygryden simre mens du laver toppingen.

Skær skrællen af ananassen og skær frugtkødet i tern (undgå den hårde stok i midten). Skyl forårsløgene, lad dem dryppe godt af og skær dem i skiver.

Jævn evt. karrygryden med maizena udrørt i lidt kold vand, hvis du ønsker en tykkere sovs.

Servér gryderetten med ris, ananas og forårsløg. En klat indisk mangochutney smager også rigtig godt til.

Indsendt af
d.
16.03.18.
Kategori:
Indsendt af
d.
16.03.18.
Kategori: