Broccolisalat med mormordressing
Denne lækre broccolisalat serveres med en dejlig mormordressing til, som hæver den til helt nye højder. Rigtig god til f.eks. frikadeller, kylling, koteletter eller bøffer.
Mormordressing
- 1 spsk sukker
- 1 1/2 spsk citronsaft (1/2 stor citron giver ca. 1 1/2 spsk.)
- 1 1/2 dl fløde
Broccolisalat
- 1 broccoli
- vand (Kogende)
- 100 g gulerødder
- 1/2 rødløg (stort)
- evt. 50 g rosiner
Start med at lave mormordressingen. Rør sukkeret godt ud i citronsaften, til det er helt opløst. Pisk fløden i lidt ad gangen. Lad dressingen stå, imens resten af broccolisalaten forberedes, så den kan tykne en smule.
Skær broccolihovedet i små buketter, og kom dem op i en skål. Overhæld dem med kogende vand, og lad dem stå et par minutter. Hæld vandet fra, og skyl broccolien under den kolde hane. Lad dem dryppe godt af.
Skræl gulerødder, og skær dem i helt tynde tændstikker. Pil rødløg, og snit det fint.
Bland broccoli, gulerødder, rødløg og evt. rosiner sammen i en skål. Servér med mormordressingen til.
Næringsindhold for opskriften
pr. 100 gram | pr. person | hele portionen | |
---|---|---|---|
Kalorier | 123 kcal | 328 kcal | 985 kcal |
Kulhydrat | 10 g | 28 g | 83 g |
Protein | 2 g | 6 g | 19 g |
Fedt | 8 g | 21 g | 62 g |
Næringsberegningen omfatter hele opskriften - altså både broccolisalaten og dressingen.