Broccolisalat med mormordressing

Denne lækre broccolisalat serveres med en dejlig mormordressing til, som hæver den til helt nye højder. Rigtig god til f.eks. frikadeller, kylling, koteletter eller bøffer.

Til 3 personer

Mormordressing

  • 1 spsk sukker
  • 1 1/2 spsk citronsaft (1/2 stor citron giver ca. 1 1/2 spsk.)
  • 1 1/2 dl fløde

Broccolisalat

  • 1 broccoli
  • vand (Kogende)
  • 100 g gulerødder
  • 1/2 rødløg (stort)
  • evt. 50 g rosiner

Start med at lave mormordressingen. Rør sukkeret godt ud i citronsaften, til det er helt opløst. Pisk fløden i lidt ad gangen. Lad dressingen stå, imens resten af broccolisalaten forberedes, så den kan tykne en smule.

Skær broccolihovedet i små buketter, og kom dem op i en skål. Overhæld dem med kogende vand, og lad dem stå et par minutter. Hæld vandet fra, og skyl broccolien under den kolde hane. Lad dem dryppe godt af.

Skræl gulerødder, og skær dem i helt tynde tændstikker. Pil rødløg, og snit det fint.

Bland broccoli, gulerødder, rødløg og evt. rosiner sammen i en skål. Servér med mormordressingen til.

Indsendt af
d.
10.12.19.
Kategori:
Indsendt af
d.
10.12.19.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem