Brød til suppe

Virkelig lækkert brød til suppe, der får en dejlig luftig og blød krumme. Det er super nemt at bage og kan nemt laves til et fantastisk madbrød med f.eks. ost eller dejlige krydderier på toppen.

4,5  –  2 stemmer  –  Stem her
  • Den gyldne skorpe får mundvandet til at løbe.
  • Man kan selv dele den i små brød til suppen.
  • Brødet får den lækreste bløde krumme, selvom det er bagt med groft mel.
  • Bryd det fra hinanden og få en masse små madbrød i stedet for ét stort.
  • Drys med lige de dejlige krydderier, du kan komme i tanke om.
  • Dejen kan fint laves til flotte suppehorn.
Til 6 personer
  • 1 1/2 dl vand (koldt)
  • 1 1/2 dl mælk (koldt)
  • 25 g gær
  • 1 tsk sukker
  • 1 1/2 tsk salt
  • 100 g fuldkornshvedemel (groft)
  • 300 g hvedemel

Til pensling

  • 2 spsk mælk

Til ostebrød

  • 100 g revet ost (f.eks. cheddar eller mozzarella)

Valgfrie ekstra toppings

  • 2 spsk tørret timian eller oregano eller rosmarin
  • groft salt (gerne havsalt)

Kom vand og mælk op i en skål, og rør gæren ud heri.

Tilsæt sukker, salt, fuldkornshvedemel og hvedemel, og ælt det godt sammen.

Ælt dejen i 8-10 minutter, til den er glat og smidig. Bliv ikke fristet til at tilsætte mere mel, hvis dejen klistrer. Jo mere du ælter, jo mindre klistret bliver dejen og tilsætter du mere mel, risikerer du at få tørre boller.

Dæk dejen til, og lad den hæve til dobbelt størrelse - det tager ca. 1 time.

Del dejen i små stykker (ca. 14 stk. til 6 personer), og rul dem til små boller. Fordel bollerne med en lille smule mellemrum i en springform (ca. 26 cm) beklædt med bagepapir (se hvordan i videoen her). Vil du hellere lave suppehorn så se her.

Lad brødet efterhæve i 1 time.

Pensl brødet med mælk, og bag det i ca. 30 minutter.

Ostebrød til suppen

Hvis du gerne vil lave lækre ostebrød til din suppe, skal du blot drysse brødet med revet ost, efter du har penslet det med mælk. Både revet cheddar og mozzarella passer rigtig godt til.

Flere lækre toppings til brødet

Det er også super lækkert at drysse brødet med f.eks. tørrede krydderurter eller groft salt inden bagning, og du kan med fordel variere toppingen på de små brød, så man selv kan vælge, om man vil have en med ost, med krydderier eller helt uden topping.

Se hvordan i videoen her:

Lækkert brød til suppe der her toppes med ost og krydderier.

Indsendt af
d.
22.10.21.
Kategori:

Sådan laver du suppehorn

Hvis du hellere vil lave suppehorn frem for et brydebrød, skal du efter første hævning rulle dejen ud til en cirkel. Skær den i trekanter (ca. 12 stk. til 6 personer), og rul dem sammen til horn.

Pensl dem med mælk, og bag dem ved 200 grader i ca. 25 minutter. Du kan også her vælge at drysse hornene med ost, inden du bager dem, hvis du gerne vil have lækre ostebrød.

Dejen er her brugt til at lave små suppehorn både med og uden ost

Kan man lave en hurtigere version af brødet?

I stedet for 25 g gær kan du bruge 50 g gær, og så kan du nøjes med at lade dejen hæve i 30 minutter, og yderligere 30 minutter efter formning.

Brødet vil dog have en lidt tydeligere gærsmag, men det er en ganske fin løsning, når det skal gå lidt hurtigere.

Fakta om opskriften

Måltid: Tilbehør
Oprindelse: Det danske køkken
Arbejdstid i køkkenet:
Samlet hævetid: 2 timer
Bagetid:

Næringsindhold for brødet

pr. "bolle"hele portionen
Kalorier107 kcal1502 kcal
Kulhydrat21 g289 g
Protein4 g54 g
Fedt1 g8 g


Næringsberegningen omfatter kun selve brødet - ikke ost eller anden topping. Beregningen tager udgangspunkt i, at hele portionen giver 14 boller.

Næringsindhold for suppehornene

pr. suppehornhele portionen
Kalorier125 kcal1502 kcal
Kulhydrat24 g289 g
Protein4 g54 g
Fedt1 g8 g


Næringsindholdet pr. suppehorn tager udgangspunkt i, at hele portionen giver 12 horn.

Hvor mange stjerner giver du?
Stem