Brownie med Twix

Fuldstændig fantastisk brownie med Twix. Den er fyldt med skønne stykker karamel og kiks. Chokoladekagen har en dejlig fugtig konsistens og smager helt forrygende - især med et lille drys havsalt på toppen.

Til 1 bradepande
  • 325 g smør
  • 100 g brun farin
  • 300 g mørk chokolade
  • 5 æg
  • 250 g sukker
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 1/4 tsk salt
  • 50 g kakaopulver
  • 150 g hvedemel
  • 275 g Twix
  • evt. lidt havsalt (til at drysse på toppen)

Start evt. med at komme Twix-barrene i fryseren - så er det nemmere at hakke dem og blande dem i dejen senere.

Smelt smør og brun farin sammen ved lav varme. Hak chokoladen groft, og kom den op i en skål. Hæld smørblandingen over chokoladen, og rør rundt, til det er smeltet, og blandingen er ensartet.

Kom æg op i en anden skål sammen med sukker, vaniljesukker og salt. Pisk det et par minutter til en tyk æggesnaps. Pisk chokoladeblandingen i æggesnapsen. Sigt kakaopulver og hvedemel, og pisk det i dejen.

Hak Twix-barrene groft. Bland det meste af det i browniedejen, men gem lidt til at drysse på toppen.

Hæld dejen op i en bradepande (ca. 38x25 cm) beklædt med bagepapir, og drys det resterende Twix samt evt. lidt havsalt over. Bag kagen ved 175 grader i 35 minutter. Der må gerne hænge lidt dej ved, når man stikker i kagen med en kniv eller lignende og tjekker, om den er færdig.

Lad brownien køle helt af inden servering, og brug en varm kniv til at skære den ud i fine firkanter.

Indsendt af
d.
29.08.18.
Kategori:
Indsendt af
d.
29.08.18.
Kategori: